Volledig scherm
Tijdens de opening wist publiek de weg naar het stadhuis goed te vinden. © FOTO HISSINK

Deventer stadhuis genomineerd voor titel Beste gebouw van het jaar

Het nieuwe stadhuis van Deventer is genomineerd voor de titel ‘Beste Gebouw van het Jaar’. Dat geldt als de belangrijke Nederlandse architectuurprijs, waarmee de branchevereniging voor Nederlandse Architectenbureaus (BNA) de meerwaarde van architectuur voor opdrachtgevers en samenleving wil laten zien.

Het stadhuis is genomineerd in de categorie Identiteit & Icoonwaarde, samen met Museum Voorlinden in Wassenaar en de OV Terminal Breda. Leefbaarheid & Sociale Cohesie wordt vertegenwoordigd door De Flat in Amsterdam Bijlmer, woongebouw De Smaragd in Amsterdam Oost en sportcentrum De Rozenburcht bij Rotterdam. Onder de noemer Stimulerende Omgevingen werden het hoofdkantoor van kinderwagenproducent Joolz in Amsterdam Noord en de SintLucas (v)mbo school in Eindhoven genomineerd, in de categorie Particuliere Woonbeleving het wooncomplex Agaathhof in Groningen.

De uitreiking van de juryprijs en de eervolle vermeldingen is op 19 mei in het gebouw van ASR in Utrecht. Daarnaast is er een publieksprijs, waarvoor nu gestemd kan worden op gebouwvanhetjaar.nl

Volledig scherm
Tussen het stadhuis en de woningen aan de Assenstraat is een park aangelegd. © Ronny te Wechel

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer