Eerder was bijvoorbeeld de Magistraat te zien in de Deventer Stadsetalage. Nu zijn vrijwilligers van het Duurzaamheidscentrum de ruimte aan het inrichten.
Volledig scherm
Eerder was bijvoorbeeld de Magistraat te zien in de Deventer Stadsetalage. Nu zijn vrijwilligers van het Duurzaamheidscentrum de ruimte aan het inrichten. © Kevin Hagens

Deventer Stadsetalage wordt omgebouwd tot centrum voor Duurzaamheid

De Stadsetalage wordt momenteel omgebouwd tot Duurzaamheidscentrum. Deventenaren kunnen zo laagdrempelig informatie krijgen over hoe ze zelf duurzamer kunnen worden. ,,De drempel om een wooncoach te vragen is voor mensen hoog. Hier kun je vrijblijvend binnenlopen", zegt initiatiefnemer Jos Pierey. ,,Alles om een beetje de enorme aanslag op onze planeet te verkleinen.”

  1. Landgoed in Voorst speelt rol in fotoboek over de unieke wereld van adel, pachters en daggelders
    PREMIUM

    Landgoed in Voorst speelt rol in fotoboek over de unieke wereld van adel, pachters en daggelders

    Tien jaar lang werkten de Veluwse fotograaf Brand Overeem (74) en geschiedkundige Bert Paasman (80) tenminste één dag in de week aan hun boek over het bontgeschakeerde leven op de voornaamste landgoederen in Voorst, Putten en Nijkerk. Het land van de jonker is een 240 pagina’s tellend historisch document in woord en beeld, dat geen streekgenoot met liefde voor de geboortegrond zou mogen missen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer