Volledig scherm
Het officieuze Slechter Leven-keurmerk viel bij het personeel van de Jumbo aan het Boreelplein niet in goede aarde. © Rudi Hofman

Deventer supermarkt niet blij met Lubach-'keurmerk'

In de Jumbo op het Boreelplein in Deventer is deze week een aantal vleesproducten beplakt met Slechter Leven-stickers. Dit door tv-presentator Arjen Lubach bedachte officieuze keurmerk is de tegenhanger van het officiële Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming.

De actie, die de populaire presentator vorige maand aankondigde in zijn programma Zondag met Lubach, is een ludiek protest tegen de schrijnende en gevaarlijke leefomstandigheden van veel dieren in de bio-industrie. De Slechter Leven-stickers, met opgestoken middelvinger en het woord Dierenmishandeling in plaats van Dierenbescherming, zijn te downloaden op www.zondagmetlubach.com.

Stress

Medewerkers van de genoemde Jumbo-vestiging in Deventer schoten gisterochtend in de stress toen zij op de Slechter Leven-stickers attent werden gemaakt. Zij verwijderden deze direct. Foto's maken van het 'ontstickeren' stonden zij niet toe. Vragen over de stickeractie wilden of mochten zij niet beantwoorden. Daarvoor verwezen zij door naar het Jumbo-hoofdkantoor in Veghel.

,,We hebben kennis genomen van de uitzending van Arjen Lubach en vinden het goed dat er op deze manier extra aandacht wordt besteed aan dierenwelzijn. We nemen dan ook verder geen extra maatregelen'', zegt perswoordvoerder Claire Trügg.

Tweede in Nederland

Volgens Trügg is Jumbo al jaren bezig om duurzamer vlees in het schap te leggen, waar mogelijk voorzien van het Beter Leven-keurmerk. De Jumbo aan het Boreelplein in Deventer is de tweede waar stickers van Lubach zijn aangetroffen. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer