Rob van den Hove moest na het bericht van de burgemeester 'even slikken'.
Volledig scherm
PREMIUM
Rob van den Hove moest na het bericht van de burgemeester 'even slikken'. © Ronald Hissink

Deventer theaters balen van afblazen Kapsalon Theater: ‘Jammer, even slikken maar daarna ook weer doorgaan’

Toen directeur Rob van den Hove van de Deventer Schouwburg gisteren aan het einde van de middag gebeld werd door de burgemeester was het ,,jammer, even slikken, maar daarna ook weer doorgaan”. De boodschap was duidelijk: het Kapsalon Theater, een naar eigen zeggen ludieke corona-actie, mag niet doorgaan. In goed overleg met de gemeente besloot hij het evenement af te blazen.

3 reacties

 • Arnold van Schooten

  4 maanden geleden
  Wat ook wel blijkt is dat de cultuursector in Deventer toch een beetje een slappe hap is als ze dit protest zo makkelijk afblazen...
 • Sjoerd Hiemstra

  4 maanden geleden
  Met een paar telefoontjes had de burgemeester ook dat horeca "protest" afgelopen weekend zo in de kiem kunnen smoren, want de meeste panden zijn van Sahin, Talamini en nog een paar van dat soort bedrijven volgens mij. Maar dat was blijkbaar teveel moeite, dus die mochten wel doorgaan.. Hoezo meten met twee maten...
 • G.J. Algra

  4 maanden geleden
  Burgemeesters houden niet van cultuur. Kan ook zijn dat ze banger zijn voor bepaalde publiek van horeca dan bij cultuur. Eerst wel massaal publiek bijeen laten komen bij “demonstraties” van horeca en dan een klein aantal mensen weigeren bij de demonstratie van de cultuursector.
 1. Duizenden bezoekers overspoe­len nieuwe stadsboer­de­rij Schalkhaar: ‘Afgelopen week dagenlang ijs gemaakt’
  PREMIUM
  Met video
  1

  Duizenden bezoekers overspoe­len nieuwe stadsboer­de­rij Schalkhaar: ‘Afgelopen week dagenlang ijs gemaakt’

  Het is alsof de koeien het publiek bewonderen, in plaats van andersom. De unieke ronde koeienstal bij de nieuwe biologische stadsboerderij is een bijzonder onderkomen voor de 35 melkkoeien die het hart vormen van het diervriendelijke boerenbedrijf, dat stad en land moet verbinden. Duizenden bezoekers namen een kijkje op de eerste openingsdag van Heerlijkheid Linde.
 2. Deventer hengelaar zet foto brandend bondskantoor in Raalte op sociale media: ‘Was bedoeld als satire’
  PREMIUM

  Deventer hengelaar zet foto brandend bondskan­toor in Raalte op sociale media: ‘Was bedoeld als satire’

  Een sportvisser uit Deventer heeft het al jaren aan de stok met Sportvisserij Oost-Nederland. Op Instagram plaatste hij foto’s van een brandend kantoor van de organisatie in Raalte en hij maakte een opsporingsambtenaar uit voor ‘stekelmof’ en NSB’er. ,,Het is satire, hyperbolen die uit hun context zijn gehaald’’, zegt de 25-jarige Bart B. bij de politierechter.
 3. Voetbalvrienden ontdekken in Deventer Ziekenhuis dat ze tegelijk vader zijn geworden: ‘Uniek verhaal’
  PREMIUM
  met video

  Voetbal­vrien­den ontdekken in Deventer Ziekenhuis dat ze tegelijk vader zijn geworden: ‘Uniek ver­haal’

  Het is een scenario dat als script voor tv-serie All Stars waarschijnlijk was afgekeurd: te onwaarschijnlijk. Toch werden in Rijssen afgelopen zaterdag twee ploeggenoten precies tegelijk vader, tijdens de kampioenswedstrijd van hun voetbalelftal. In het Deventer Ziekenhuis bleken hun vrouwen ook nog naast elkaar te liggen. „Dit geloof je toch zelf bijna niet?”

Deventer