Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Deventer verdachte (27) van ernstig huiselijk geweld tegen vriendin moet verplicht naar de rechtbank komen

De rechtbank in Zwolle wil een verdachte van ernstig huiselijk geweld in Deventer zelf onder ogen zien om te kunnen beslissen hoe zijn zaak moet worden afgedaan. Roelof G. weigerde vanuit de gevangenis te komen voor de zitting van donderdag, maar zal een volgende keer gedwongen worden.

Er zijn grote zorgen over de 27-jarige man, die zou leiden aan schizofrenie. Hij is al eerder veroordeeld voor geweldsdelicten en had daarvoor onder meer tbs gekregen. Die maatregel is in het najaar van 2017 beëindigd, maar toen moet het geweld tegen zijn toenmalige vriendin al zijn begonnen. Hij zou haar in een periode van begin 2017 tot maart 2018 meerdere malen bij de keel hebben gepakt, geschopt en gestompt en bedreigd hebben met de woorden: ‘Ik schiet je kapot, ik maak je vader dood met je moeder erbij’.

De officier van justitie liet weten dat ze overweegt opname in het Pieter Baan Centrum voor observatie te vorderen, maar ook zij wil de Deventenaar dan eerst in de rechtszaal zien. De zaak wordt nu voortgezet op 22 augustus. 

Een verdachte is in principe niet verplicht zijn rechtszaak bij te wonen, tenzij de rechtbank dat wel nodig vindt, zoals in dit geval. Daarom is een zogenaamd ‘bevel medebrenging’ afgegeven.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer