Screenshot, vorige maand. Aan de Brinkgreverweg heeft een bewoner zijn woning laten blurren. Beeld vanaf de kruising Van Oldenielstraat, Raalterweg, Brinkgreverweg en Henri Dunantlaan. Deze beelden zijn vanaf nu niet meer publiek toegankelijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Screenshot, vorige maand. Aan de Brinkgreverweg heeft een bewoner zijn woning laten blurren. Beeld vanaf de kruising Van Oldenielstraat, Raalterweg, Brinkgreverweg en Henri Dunantlaan. Deze beelden zijn vanaf nu niet meer publiek toegankelijk. © Bas Klaassen

Deventer verkeerscamera’s alsnog op zwart voor publiek

De beelden van zeven Deventer verkeerscamera’s zijn per direct niet meer te bekijken voor het grote publiek. Dat is het gevolg van de discussie die met name GroenLinks aanzwengelde over de privacy rond die camera’s, die tot voor kort voor iedereen te bekijken en te besturen waren. 

  1. Rechter verdedigt vonnis Özcan Akyol-bedreiger: ‘werkstraf wél passend en hij schaamt zich rot’
    PREMIUM

    Rechter verdedigt vonnis Özcan Aky­ol-bedreiger: ‘werkstraf wél passend en hij schaamt zich rot’

    De bedreiging van de Deventer schrijver Özcan Akyol en diens dochtertje noemt persrechter Ronald van Vuure ‘een hele lelijke en nare’, maar tegelijkertijd wijst hij op de in zijn ogen passende straf die uitgedeeld is aan Willem R. (31). ,,Een hogere straf dan standaard.’’ Daarmee reageert hij op de roep van Tweede Kamerleden om online bedreigingen harder aan te pakken naar aanleiding van deze zaak.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer