Het KNVB-oorlogsmonument dat op 10 mei 1949 door Pim Mulier (één van de oprichters van de voetbalbond) werd onthuld in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Van de 2212 gememoreerde KNVB-leden die omkwamen in de oorlog, kwamen er 58 uit Deventer.
Volledig scherm
PREMIUM
Het KNVB-oorlogsmonument dat op 10 mei 1949 door Pim Mulier (één van de oprichters van de voetbalbond) werd onthuld in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Van de 2212 gememoreerde KNVB-leden die omkwamen in de oorlog, kwamen er 58 uit Deventer. © Nationaal Archief.

Deventer voetbalclubs onevenredig hard getroffen tijdens Tweede Wereldoorlog

Voetbalclubs uit Deventer werden onevenredig hard getroffen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dat blijkt uit het overzicht dat sporthistoricus Jurryt van de Vooren maakte aan de hand van het oorlogsmonument van de KNVB. Na Amsterdam, Rotterdam en Den Haag kwamen de meeste omgekomen KNVB-leden uit Deventer: 58.

  1. Hoe overleef je corona? Met chocola uit de Deventer ‘sjokobox’; lekker én je wast je handen met choco
    PREMIUM
    VIDEO

    Hoe overleef je corona? Met chocola uit de Deventer ‘sjokobox’; lekker én je wast je handen met choco

    Een doosje chocolaatjes doet het altijd goed als relatiegeschenk of als cadeautje voor een geliefde. Maar met zeep van chocolade kun je ook prima je je handen wassen, wel zo handig in coronatijd. Deventer lunchroom IJz en SO bedacht een opvallende chocobox, verpakt in een vrolijk doosje, nu de normale omzet door corona enorm is ingezakt. Per ongeluk je tanden zetten in de chocozeep? ,,Ach, zal niet gauw gebeuren.’’

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer