Het KNVB-oorlogsmonument dat op 10 mei 1949 door Pim Mulier (één van de oprichters van de voetbalbond) werd onthuld in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Van de 2212 gememoreerde KNVB-leden die omkwamen in de oorlog, kwamen er 58 uit Deventer.
Volledig scherm
PREMIUM
Het KNVB-oorlogsmonument dat op 10 mei 1949 door Pim Mulier (één van de oprichters van de voetbalbond) werd onthuld in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Van de 2212 gememoreerde KNVB-leden die omkwamen in de oorlog, kwamen er 58 uit Deventer. © Nationaal Archief.

Deventer voetbalclubs onevenredig hard getroffen tijdens Tweede Wereldoorlog

Voetbalclubs uit Deventer werden onevenredig hard getroffen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dat blijkt uit het overzicht dat sporthistoricus Jurryt van de Vooren maakte aan de hand van het oorlogsmonument van de KNVB. Na Amsterdam, Rotterdam en Den Haag kwamen de meeste omgekomen KNVB-leden uit Deventer: 58.

  1. Deventer vastgoedbaron is gezeur over openbaar toilet voor mindervaliden zo beu dat hij er zelf een bouwt
    PREMIUM
    10

    Deventer vastgoedba­ron is gezeur over openbaar toilet voor mindervali­den zo beu dat hij er zelf een bouwt

    Hoge nood? Pech als je dan aangewezen bent op het gehandicaptentoilet in de binnenstad van Deventer. ‘Storing.’ Pandeigenaar Arjen Lagerweij krijgt de schuld. Dat is onterecht, stelt hij. In plaats van een publiekelijke vete uit te vechten, bouwt hij iets verderop gewoon een nieuwe toiletruimte. ‘Een mooie. In tegenstelling tot dat slachthuis dat er nu staat.’

Deventer