Nieuwbouw in Deventer, zoals hier recent op Steenbrugge.
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwbouw in Deventer, zoals hier recent op Steenbrugge. © Foto Hissink

Deventer weert opkopers nieuwbouw: ‘Beleggers verpesten woningmarkt, starters dupe’

Deventer neemt maatregelen tegen beleggers die op grote schaal nieuwbouwwoningen opkopen.  Kopers moeten de woning daadwerkelijk zélf gaan bewonen. Gemeente, makelaars en ontwikkelaars reageren op de trend dat steeds meer huizen worden gekocht als belegging en dan worden verhuurd. ,,Vooral starters krijgen daardoor steeds minder kansen op de woningmarkt.”

5 reacties

 • Henk Van de Kraats

  4 maanden geleden
  Ik lees nergens hoe groot het probleem is. En het is onduidelijk wie gaat controleren. Het probleem wordt aangekaart door een makelaar. Wil hij meer verdienen? Of is het liefdewerk-oudpapier voor hem? Is dat wat voor een volgend artikel?
 • Vermolen

  4 maanden geleden
  Als Deventer studenten aan wil trekken dan geef je de huisjesmelker meer kans. Het klim en klauter gebeuren bij de Mc Donalds Colmschate daar op die plek kun je prima een studenten campus maken.Of zet heel Tropicus daar neer. En laat je de binnenstad mooi.
 • Vermolen

  4 maanden geleden
  Als bestaande bouw wel door huisjesmelkers mag worden gekocht dan krijg je verpaupering in de buurt. En daardoor problemen,geluidsoverlast,sociale contacten verdwijnen. Hier moeten ook regels voor komen. In een gezellig rijtje hoor je geen zes studenten te proppen. Belachelijk dat dit toegestaan wordt.
 • G.E. Tjepkema

  4 maanden geleden
  Helemaal goed, eindelijk!
 • Goossen

  4 maanden geleden
  Eens met die 'bescherming': huisjesmelkers zitten gezonde koop nieuwbouwwoningen te vaak en te veel in de weg. En vijf jaar 'woonplicht' zal toch wel haalbaar zijn, als je eenmaal een huis 'te pakken' hebt?

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer