Volledig scherm
PREMIUM
Mathieu Katier, Femke Boeijen en Claire Evers zijn het bestuur van de nieuwe denktank voor jongere generaties Dev&Ter. Woensdag 19 juni houdt deze het eerste event in de bibliotheek aan de Stromarkt. © FOTO HISSINK

Dev&Ter wil meedenken en -praten over de toekomst van de stad

Je bent jong en je wilt wat. Meedenken over de toekomst van je stad en invloed uitoefenen, maar niet per se als politicus. Het is in een notendop de ontstaansgeschiedenis van Dev&Ter, een nieuwe denktank voor jongere generaties in Deventer. 

Femke Boeijen (36), Mathieu Katier (33) en Claire Evers (30) vormen het bestuur van de pas opgerichte stichting Dev&Ter en stralen nog als ze denken aan het tekenen van de akte van oprichting. ,,Nu is het echt.” De een werkt bij de gemeente Deventer en de andere twee bij Tauw en Antea Group. Ze zijn wat we dan in goed Nederlands young professionals noemen. Waarom steken deze drukbezette dertigers zoveel tijd en moeite in  Dev&Ter en wat hopen ze te bereiken? Antwoord: ,,We willen de betrokkenheid en de invloed van jongere generaties vergroten.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer