Verkoeling zoeken bij de fontein op het Grote Kerkhof: de komende dagen kan dat even niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Verkoeling zoeken bij de fontein op het Grote Kerkhof: de komende dagen kan dat even niet. © Archief/Ronald Hissink

Deventer zet deze fonteinen uit vanwege hitte: ‘We moeten voor inwoners kostbaar water sparen’

Wie op het Grote Kerkhof in Deventer verkoeling wil zoeken bij de fontein, komt de komende dagen bedrogen uit. De gemeente Deventer schakelt in de loop van vandaag meerdere fonteinen uit om zo water te besparen in de komende hittegolf. De maatregel duurt in elk geval tot en met het komende weekeinde.

6 reacties

 • Martin Vedder

  2 maanden geleden
  Fontein op de brink ? die was toch al veel uit ?
 • K van Venen

  2 maanden geleden
  Wat een verschrikkelijk plein is het toch geworden. Mooie grote bomen moesten wijken voor bloeiende 'takjes'. Een waterverspillend fontein. Man man maar de architect heeft zijn zakken gevuld en gemeente Deventer moet zich kapot schamen.
 • L. de Kock

  2 maanden geleden
  Hoe dom! Dacht toch echt dat er een ringleiding of bron zou zijn. Maar ja, als je je hemelwaterafvoer van het riool afkoppelt, dan krijg je daar subsidie voor. En dit water stroomt gewoon weg in het riool? Het is al belachelijk alles van steen en beton! Geen schaduwplekje te vinden. En wij maar druk met het promoten om mee te doen aan het NK tegelwippen! Meer groen en minder steen! Dit gaat weer gemeenschapsgeld kosten, want dit zal anders moeten. Niet te verkopen aan de inwoners.
 • Miranda Jansen

  2 maanden geleden
  Dat hadden ze van te voren wel kunnen bedenken, vóórdat ze besloten die dingen in zeer veel stadscentra te plaatsen! Nu is het sneu voor al die kinderen die er erg veel plezier aan beleven met dit mooie weer!
 • Roy Wesselink

  2 maanden geleden
  De oude originele fontein stond 100 meter verderop en haalde water uit een natuurlijke wel(bron). Als dat ongewijzigd is is het heel verstandig deze fontein uit te zetten ivm het grondwaterpeil.
 1. Theo (79) maakte honderden foto’s van Deventer: ‘Een eer dat mijn collectie overgaat naar het archief’
  PREMIUM
  1

  Theo (79) maakte honderden foto’s van Deventer: ‘Een eer dat mijn collectie overgaat naar het archief’

  Overal waar Stichting Industrieel Erfgoed Deventer kwam, was Theo de Kreek (79) de afgelopen twintig jaar bij. Als hobbyfotograaf legde hij alles vast op de gevoelige plaat. Van bedrijven die niet meer zijn tot bijzondere veranderingen in het Deventer straatbeeld. Het zijn honderden foto’s. Zijn collectie gaat over naar Collectie Overijssel. ,,Dan kan iedereen ze bekijken.”

In samenwerking met indebuurt Deventer