Volledig scherm
Entree van het Deventer Ziekenhuis. © Bert Felix

Deventer Ziekenhuis krijgt 'Michelinster' voor borstkankerzorg

Als tweede zorginstelling in Nederland mag het Deventer Ziekenhuis zich scharen bij de Europese top als het gaat over borstkankerzorg. Het borstcentrum van het ziekenhuis is onlangs beloond met het Eusoma-certificaat, de 'Michelinster' voor borstzorg.

Eusoma (European Society of Breast Cancer Specialists) is een Europese non-profitorganisatie waarin vooraanstaande specialisten op gebied van borstkanker zitting hebben. Het certificaat wordt alleen verleend na een visitatie van internationale medisch specialisten. En dus meldden zich eerder dit jaar borstkankerspecialisten bij het borstcentrum van het Deventer Ziekenhuis, waar de borstkankerzorg wordt geconcentreerd. 

Trots

„Specialisten uit heel Europa hebben de kwaliteit van zorg kritisch tegen het licht gehouden", zegt bestuursvoorzitter Gita Gallé van het Deventer Ziekenhuis. „Er is vooral gekeken of je de wensen van de patiënt echt centraal stelt en of je kunt rekenen op de allerhoogste kwaliteit in borstkankerzorg. Dat moet je echt kunnen bewijzen. Niet alleen in getallen, je moet het laten zien. Deze erkenning is heel speciaal en maakt mij trots op het team.”

Quote

Specialis­ten uit heel Europa hebben de kwaliteit van zorg kritisch tegen het licht gehouden

Gita Gallé, Deventer Ziekenhuis

In Nederland had alleen het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven het certificaat. In heel Europa hebben 34 zorginstellingen het keurmerk. Het bezit van het Eusoma-certificaat betekent in de praktijk vooral dat de zorg in het borstcentrum zodanig is georganiseerd dat vrouwen binnen 24 uur na een bezoek aan hun huisarts er terecht kunnen. Daarna kunnen ze binnen een dag rekenen op een diagnose én behandelplan.

Roze Lintje

Het borstcentrum van het Deventer Ziekenhis is twee jaar geleden opgericht en behandelt jaarlijks zo'n 1300 vrouwen die mogelijk borstkanker hebben. Het borstcentrum kreeg eerder al een zogenaamd 'Roze Lintje' van Borstkankervereniging Nederland. Groot verschil met het Eusoma-keurmerk is dat Borstkankervereniging Nederland alleen kijkt naar de gegevens die de borstkankercentra zelf aanleveren. Eusoma komt ter plekke controleren of de aangeleverde informatie klopt.

  1. VVD Deventer wil inzicht in financiën voordat besluit over Viking valt

    VVD Deventer wil inzicht in financiën voordat besluit over Viking valt

    Of de keus nu valt op doorgaan met de Viking of juist stoppen, eerst moet duidelijk zijn wat de feiten en harde cijfers zijn, betoogt Bas Donkers (VVD). Het raadslid van de grootste oppositiepartij heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd meer inzicht te geven in de financiën van dit rampendossier. Volgens de VVD is de Viking technisch en politiek een stuurloos schip. ,,We hebben meer inzicht nodig om een betere koers te bepalen.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

  • Ja, meteen!! (43%)
  • Nee, lekker laten staan!! (23%)
  • Ah joh, mag daar best een tijdje blijven! (34%)
4322 stemmen