Volledig scherm
Gita Galle is blij met het nieuwe keurmerk. © Deventer Ziekenhuis

Deventer Ziekenhuis krijgt voor derde achtereenvolgende keer kwaliteitskeurmerk

Het Deventer Ziekenhuis heeft van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) voor de derde achtereenvolgende keer een ziekenhuisbrede kwaliteitserkenning ontvangen, een de belangrijkste keurmerken voor ziekenhuizen in Nederland. Juist de persoonlijk aandacht voor de patient wordt geroemd door het instituut.

Onderzoekers deden afgelopen jaar in november in Deventer grondig onderzoek naar de veiligheid en kwaliteit van het ziekenhuis. Als een van de eerste ziekenhuizen in Nederland gebeurde dat op basis van het nieuwe, internationale NIAZ Qmentum Global-toetsingskader. Hiervoor werd van onder meer zestig patiënten het zorgproces helemaal bestudeerd. Ook zijn tal van kritische processen tegen het licht gehouden.

Samen beslissen wat de beste behandeling is

Bestuursvoorzitter Gita Gallé is erg blij met de uitkomst: ,,Het laat zien dat patiënten hier kunnen rekenen op een hoge mate van veiligheid en dat de zorg kwalitatief op orde is. Ook waardeert het NIAZ de manier waarop patiënten in Deventer bij de zorg worden betrokken. Onder meer met heldere communicatie, persoonlijke aandacht, maar ook door samen met de patiënt te beslissen over wat de beste behandeling is. Ik ben blij dat dit eruit wordt gepikt, want het leveren van persoonsgerichte zorg, waarin de patiënt wordt gezien en gehoord, vinden we belangrijk. We zijn dan ook erg trots op deze erkenning en zien het als een stimulans om door met het verbeteren van onze zorg.”

Het NIAZ is opgericht door de brancheorganisaties van ziekenhuizen (NVZ en NFU) en de Federatie van Medisch Specialisten. De toetsing gebeurt door mensen uit andere zorginstellingen. Eerder ontving het Deventer Ziekenhuis een NIAZ-accreditatie in 2012 en 2015. De nieuwe erkenning is geldig tot 2024.

 1. Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaanse wagen
  PREMIUM
  VIDEO

  Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaan­se wagen

  Amerikaanse auto's zijn z'n lust en zijn leven. Hij bezat ze, sleutelde eraan. Tot Roy van den Bosch (47) uit Twello vijf jaar geleden wordt getroffen door een hersenbloeding. Het is direct foute boel volgens de artsen. Ouders Jose en Eddie krijgen te horen dat hij nog wellicht drie maanden te leven heeft. Vijf jaar later en vele hersenbloedingen en TIA's verder is Roy er nog steeds. Deze zondag komt een ultieme wens voor hem uit: nog één ritje in een Amerikaanse wagen.
 2. Pingpongen in Deventer skatebaanpark doorslaand succes en krijgt vervolg
  PREMIUM
  VIDEO

  Pingpongen in Deventer skatebaan­park doorslaand succes en krijgt vervolg

  Een ludiek initiatief zorgde zaterdagavond voor spektakel en een bijzonder tafeltennissfeertje. Voor de gelegenheid was het indoorskatepark van Burnside in Deventer het decor van een ‘pingpong championship’. Tafeltennistafels stonden zelfs in de half-pipes. Een dj zorgde voor dampende muziek, lichteffecten, een rookblazer en publiek, dat met een biertje in de hand enthousiast om de tafels hing, zorgden voor een niet-alledaagse tafeltennis-entourage.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer