Het Deventer ziekenhuis
Volledig scherm
Het Deventer ziekenhuis © Videostill

Deventer Ziekenhuis voorzichtig optimistisch over opnamecijfers van coronapatiënten

De druk op de IC van het Deventer Ziekenhuis is onverminderd hoog, maar het ziekenhuis is voorzichtig optimistisch over de huidige opnamecijfers van mensen die besmet zijn met corona. ,,Je kunt nog geen voorspelling doen, het blijven dagkoersen, maar we zijn hoopvol", zegt woordvoerder Erick van Zijl.

Waar vorige week nog permanent zo’n vijftig mensen in de 'kliniek’ opgenomen waren, zijn dat er deze maandag 39. Het zijn de mensen die op de reguliere verpleegafdelingen verzorgd worden. Deventer heeft drie afdelingen omgebouwd speciaal voor corona. Tot nu toe zijn er twee in gebruik. Deventer kan tegen de honderd mensen met corona verzorgen op de verpleegafdelingen. Er zijn 20 IC-bedden.

Eerste IC-patiënt heeft ziekenhuis verlaten

Er zijn momenteel 17 mensen die op de IC geholpen worden. En dat is voor Deventer bijna maximaal: er moeten altijd een paar bedden overblijven voor spoedzorg. ,,Maar die 39  mensen zijn dus echt minder dan vorige week. En waar we helemaal blij van worden is dat de eerste IC-patient via de verpleegafdeling inmiddels het ziekenhuis heeft verlaten. Er stromen meer mensen uit.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer