Volledig scherm
PREMIUM
Het Deventer Ziekenhuis. © FOTO HISSINK

Deventer Ziekenhuis: ‘We konden niet anders dan op de rem trappen’

Een ziekenhuis dat opeens zegt dat mensen tijdelijk niet welkom zijn, omdat het budget van de verzekeraar op is. Hoe is het mogelijk dat veel verzekerden van Achmea tot volgend jaar moeten wachten om langs te mogen komen bij het Deventer Ziekenhuis?

Voor het Deventer Ziekenhuis was de grens bereikt. Net als voorgaande jaren moest het ziekenhuis zélf de zorg gaan bekostigen die werd geleverd aan verzekerden van Zilveren Kruis en andere Achmea-merken, omdat het budget van deze zorgverzekeraar is overschreden. „We konden niet anders dan op de rem trappen”, legt woordvoerder Ronald Buitenhuis de zogenoemde ‘remmende maatregel’ bij Achmea-verzekerden uit. Het ziekenhuis neemt tot 1 januari geen nieuwe patiënten van deze verzekeraar meer op omdat het ziekenhuis anders grote financiële risico's loopt. „Vervelend, maar we moesten wel.”

  1. Avond vol bijzondere momenten levert GA Eagles keurig rapport op
    PREMIUM
    OP RAPPORT

    Avond vol bijzondere momenten levert GA Eagles keurig rapport op

    Het gaat soms hortend en stotend, glibberend en glijdend. Maar ondanks alle fysieke en sportieve hobbels van de eerste competitiemaanden heeft Go Ahead Eagles zich vrijdagavond met een 1-1 gelijkspel tegen een sterk Jong Ajax van een prima kant laten zien. Een goede eerste helft, een minder laatste halfuur. Een eerste profgoal, gemiste kansen en de revanche van een getergde doelman. Trainer Jack de Gier heeft voldoende in handen om de komende maanden de top vijf van de Keuken Kampioen Divisie aan te vallen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer