Volledig scherm
PREMIUM
Het Deventer Ziekenhuis. © FOTO HISSINK

Deventer Ziekenhuis: ‘We konden niet anders dan op de rem trappen’

Een ziekenhuis dat opeens zegt dat mensen tijdelijk niet welkom zijn, omdat het budget van de verzekeraar op is. Hoe is het mogelijk dat veel verzekerden van Achmea tot volgend jaar moeten wachten om langs te mogen komen bij het Deventer Ziekenhuis?

Voor het Deventer Ziekenhuis was de grens bereikt. Net als voorgaande jaren moest het ziekenhuis zélf de zorg gaan bekostigen die werd geleverd aan verzekerden van Zilveren Kruis en andere Achmea-merken, omdat het budget van deze zorgverzekeraar is overschreden. „We konden niet anders dan op de rem trappen”, legt woordvoerder Ronald Buitenhuis de zogenoemde ‘remmende maatregel’ bij Achmea-verzekerden uit. Het ziekenhuis neemt tot 1 januari geen nieuwe patiënten van deze verzekeraar meer op omdat het ziekenhuis anders grote financiële risico's loopt. „Vervelend, maar we moesten wel.”

  1. Campagne voor Deventer kandidatuur WK tijdrijden lijkt begonnen

    Campagne voor Deventer kandida­tuur WK tijdrijden lijkt begonnen

    Deventer is serieus bezig met het binnenhalen van het WK tijdrijden voor merkenteams, officieel het World Championship Team Time Trial (WCTTT) geheten. Terwijl de gemeenteraad nog een definitief besluit moet nemen over de kandidaatstelling, maakt de ambtelijke organisatie inwoners van de Koekstad vast warm voor wat mogelijk komen gaat. Vandaag is een filmpje gedeeld waarin de stad een wielerfestijn met ‘honderd dagen aan side-events’ wordt voorgespiegeld.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

  • Ja, meteen!! (43%)
  • Nee, lekker laten staan!! (23%)
  • Ah joh, mag daar best een tijdje blijven! (34%)
4128 stemmen