Deventer ziekenhuispersoneel zingt uit volle borst 2019 tegemoet

Artsen en verpleegkundigen zongen dinsdagmiddag uit volle borst het Deventer Ziekenhuis-lied. Het nieuwe, speciaal voor het ziekenhuis geschreven nummer ‘Samen staan we sterk’ werd live uitgezonden tijdens een tweedaagse radio-uitzending voor en door ziekenhuispersoneel.

In een omgebouwde vergaderzaal zit apothekersassistent Emiel Schuurman vrolijk achter de knoppen van een geïmproviseerde radiostudio. In zijn vrije tijd is de ziekenhuismedewerker vrijwilliger bij de lokale omroep. Nu draait hij tijdens plaatjes in het DZLive Café. ,,Het is geweldig als je op je werk je hobby kunt uitoefenen. En dat twee dagen lang’’, glimlacht de radio-dj. Collega’s kunnen plaatjes aanvragen en de uitzending beluisteren vanaf de werkplek.

Een ludieke aftrap van het nieuwe jaar is wat het Deventer Ziekenhuis elk jaar voor zijn personeel organiseert. Voorgaande jaren was er een programma in de Deventer Schouwburg. Dit keer moesten de kosten omlaag en werd het feestje binnenshuis gevierd. ,,We bedachten een muzikaal thema. Want muziek verbroederd’’, aldus Karin Gerritsen van de afdeling communicatie die de muziektweedaagse organiseert.

Tekst gaat verder onder de foto:

Volledig scherm
Liedjesschrijver Jan Tekstra introduceert het Deventer Ziekenhuis-lied bij het personeel. © FOTO HISSINK

Medewerkers leverden input voor het Deventer Ziekenhuis-lied. Gebeurtenissen van het afgelopen jaar zijn verwerkt tot een melancholisch nummer van liedjesschrijver Jan Tekstra. Hij zette met Marco Borsato (Vrij Zijn) en Jayh (Mooie Dag) verschillende grote hits op zijn naam.

,,Ik heb de medewerkers gevraagd: waarom houd je van je werk? Waar word je boos van?  Wat drijft je om in de zorg te werken? Gaandeweg kwamen de ideeën voor zinnetjes binnen. Toen ben ik hier met een gitaar gaan zitten prutsen en vannacht om half twee was het nummer klaar.‘’ 

Luid applaus

Tekstra zingt het refrein van het Deventer Ziekenhuis-lied kort voor. De tekst staat op een scherm. Het personeel pakt de melodie rap op, waarna de liedjesschrijver met zijn stem en gitaar de groep door het nummer leidt. ,,Samen staan we sterk en dat maakt het verschil‘’, klinkt er door het ziekenhuis. Er volgt een luid applaus. ,,Ik ben niet zo'n goede zangeres‘’, zegt verpleegkundige Anneliek Savelkoel-Wiltink. ,,Maar ik vond het heel leuk om mee te zingen.‘’ 

Bij het knappen van twee confettikanonnen wordt ook nog de 'meest bevlogen medewerker’ van het ziekenhuis bekend gemaakt. De meeste collega's stemden op Hermien Bootsveld, afdelingsassistent op de dagbehandeling. ,,Ze zeggen dat ik sociaal ben. En niks is mij teveel. Maar dat is moeilijk om over jezelf te zeggen‘’, lacht ze verlegen. 

Patiënten krijgen intussen weinig mee van het liedjesspektakel. De radio-uitzending is alleen voor het ziekenhuispersoneel. En het smaakt naar meer. Over een jaar volgt waarschijnlijk een tweede editie. Of het de aanzet is van een Deventer ziekenomroep? ,,Als het aan mij ligt wel‘’, aldus dj Emiel Schuurman. ,,Maar ik denk niet dat het ervan komt.‘’

Volledig scherm
Afdelingsassistent Hermien Bootsveld wordt gekozen als 'meest bevlogen medewerker’ van het Deventer Ziekenhuis. © FOTO HISSINK
 1. Overlevers houden hun eigen 
pensioenmanifestatie in Deventer
  PREMIUM
  video

  Overlevers houden hun eigen pensioen­ma­ni­fes­ta­tie in Deventer

  Actie, en wel in hun eigen stad. Niks naar Arnhem of Den Haag om te protesteren zoals de rest van Nederland. Ze zijn niet voor niets de Deventenaren die alle discussie aanzwengelen. Die bij Lodewijk Asscher aan tafel zitten. Geen haar op hun hoofd die er aan denkt om elders actie te voeren. Dus staan ze samen met tientallen anderen op het Grote Kerkhof. Alwaar de linkse politici het hartgrondig met ze eens zijn: het is genoeg geweest.
 2. Onthulling regenboogkunstwerk en slotdebat verkiezingen in Deventer uitgesteld in verband met ‘Utrecht’

  Onthulling regenboog­kunst­werk en slotdebat verkiezin­gen in Deventer uitgesteld in verband met ‘Utrecht’

  Het Kunstwerk Regenboogstad Deventer van Circus Engelbregt dat vanavond zou worden onthuld, wordt op een nog nader te bepalen tijdstip aan het publiek vertoond. Het slotdebat voor de Provinciale Statenverkiezingen dat voor vanavond in de Deventer Schouwburg op de agenda stond, gaat helemaal niet door. Beide evenementen zijn geschrapt vanwege het schietincident in Utrecht van vanochtend.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer