Johanneke ter Stege
Volledig scherm
PREMIUM
Johanneke ter Stege © FOTO HISSINK

Deventerse Johanneke het theater in dankzij Japan: ‘Voelde me niet meer thuis in mijn eigen leven’

Johanneke ter Stege uit Deventer is druk bezig met de repetities van haar allereerste voorstelling. ‘Muntjes duiken tussen haaien’, zo heet de voorstelling waarin taal, beeld en muziek versmelten. Japan is de rode draad door de voorstelling en staat ook metafoor voor een grotere reis, het uit jezelf breken. Het moet goed geoefend worden, omdat er veel factoren samenkomen. Ze vindt het heel spannend, maar weet ook zeker dat ze er van gaat genieten.

Even voorstellen

Het is moeilijk om Johanneke ter Stege in een paar woorden samen te vatten. Dichter, singer-songwriter, verhalenverteller, theatermaker, fotograaf: Johanneke is het allemaal. “Ik ben echt een maker en vind het te gek om dat wat ik maak te delen op een podium. Eigenlijk ben ik een onderzoeker, ik ben op zoek naar waar ik me in kan ontwikkelen en naar de dingen die me fascineren, zowel in de wereld als in de kunst.”

Van 2015 tot 2017 was Johanneke stadsdichter van Deventer. Dit houdt in dat je minimaal acht gedichten per jaar schrijft, over onderwerpen die met Deventer te maken hebben. “Het was een soort spoedcursus Deventer leren kennen”, volgens de in Enschede geboren Johanneke. “Het was heel eervol om te mogen doen.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer