Volledig scherm
Nadat ze terug waren van hun vakantie daar werd Lombok getroffen door een zware aardbeving. De groep startte een crowdfundingsactie om de slachtoffers te helpen. © Eigen foto.

Deventerse start samen met reisgroep crowdfunding voor slachtoffers Lombok

Tijdens een onvergetelijke reis een aardbeving meemaken. Het overkwam de Deventerse Laury Nengerman in Lombok. Kort nadat zij met haar reisgroep veilig terug was in Nederland, werd Lombok getroffen door een veel zwaardere beving. Nengerman en co wilden iets doen en startten daarom een crowdfundingsactie.

,,Het was zo eng. Tijdens de eerste aardbeving schudde het hele hotel”, vertelt Nengerman. Het had enorme impact op de Deventerse en haar reisgenoten. De dag na de aardbeving bleef de groep buiten. ’s Nachts in het hotel stonden de vluchttasjes al klaar. ,,Mocht het noodlot weer toeslaan, konden wij het tasje naast ons bed pakken en het hotel ontvluchten.”

Door de reisplanning kon de groep van 24 redelijk snel Lombok achter zich laten. Op de Gili-eilanden heeft Nengerman naar eigen zeggen nog een beetje kunnen genieten van haar reis. Bij terugkomst in Nederland sloeg dat gevoel om. ,,Je kan na zo’n gebeurtenis niet opeens je oude leventje weer oppakken. Met de groep besloten we iets te doen voor de slachtoffers. Een crowdfunding leek ons het beste plan.”

Gids

En na twee dagen is er al meer dan 6000 euro opgehaald. Sinds de reisgroep vertrok uit Lombok, hebben zij dagelijks contact met hun gids ter plaatse. ,,Met deze actie zamelen wij geld in zodat onze gids Usman, samen met jongerenvereniging Karang Taruna, voor lokale hulp kan zorgen. Het is voor ons ook een prettig idee. Zo weten wij waar het geld heen gaat. Iedere dag ontvangen wij meerdere berichten van Usman. Hij laat zien wat hij met het ingezamelde geld doet. Het doet ons goed dat wij ons steentje kunnen bijdragen”, zegt de Deventerse.

Het streefbedrag van de actie is 10.000 euro. Mocht het gehaald worden, stopt de groep niet. ,,Juist nu merken we dat het hard gaat. Laat die tienduizend maar passeren”, zegt ze enthousiast. 

  1. Campagne voor Deventer kandidatuur WK tijdrijden lijkt begonnen

    Campagne voor Deventer kandida­tuur WK tijdrijden lijkt begonnen

    Deventer is serieus bezig met het binnenhalen van het WK tijdrijden voor merkenteams, officieel het World Championship Team Time Trial (WCTTT) geheten. Terwijl de gemeenteraad nog een definitief besluit moet nemen over de kandidaatstelling, maakt de ambtelijke organisatie inwoners van de Koekstad vast warm voor wat mogelijk komen gaat. Vandaag is een filmpje gedeeld waarin de stad een wielerfestijn met ‘honderd dagen aan side-events’ wordt voorgespiegeld.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

  • Ja, meteen!! (43%)
  • Nee, lekker laten staan!! (23%)
  • Ah joh, mag daar best een tijdje blijven! (34%)
4128 stemmen