Ellen Rechterschot met dochter Carmen onder een elektrische deken. De centrale verwarming van het gezin op Urk is deze herfst nog niet aangeweest.
Volledig scherm
PREMIUM
Ellen Rechterschot met dochter Carmen onder een elektrische deken. De centrale verwarming van het gezin op Urk is deze herfst nog niet aangeweest. © Freddy Schinkel

Deze gezinnen hebben de verwarming in huis nog uit: ‘Belachelijk dat eerste levensbehoefte zó duur kan zijn’

met videoVeel mensen laten de verwarming deze herfst zo lang mogelijk uit. De een omdat het een leuke uitdaging is en goed voor het klimaat, de ander uit bittere financiële nood. Deze drie gezinnen zijn vastbesloten het lang vol te houden. ,,Zo leren mijn kinderen dat een warm huis niet vanzelfsprekend is.”

44 reacties

 • M.C. Fels

  3 maanden geleden
  De kou is het probleem niet, vind ik, daar kun je je tegen wapenen. Maar (ik woon in een oud huis) het vocht is wel een probleem. Ik ontdekte al op meerdere plekken schimmels; op muren in dode hoekjes, op leren tassen en dergelijke. Het is nog een hele uitdaging om hiermee om te leren gaan. Maar het is leuk om te doen en geeft je een onafhankelijk gevoel. Ik denk niet dat de overheid ons moet komen redden, dat is slecht voor de zelfredzaamheid, daar krijg je een verwend papvolk van.
 • Ben Mulder

  3 maanden geleden
  En straks in de winter als de zon niet schijnt heb je niet zo veel aan de panelen .
 • Joris Jansen

  4 maanden geleden
  @Erik Evenveel opwekken (bijvoorbeeld met zonnepanelen) als verbruiken. Opgelost. Win ik nu de koelkast?
 • Erik Weijl

  4 maanden geleden
  Dat is wel knap,electra rekening 0,0 euro ,maar wel electrische deken ?
 • matthias bruin

  4 maanden geleden
  Moet iedereen hier de temperatuur thuis doorgeven?

In samenwerking met indebuurt Deventer