Volledig scherm
PREMIUM
Bruine pieten tijdens de intocht in Deventer. © FOTO HISSINK

Deze piet blijkt het 'compromis' bij de Deventer intocht: ‘Hier is niemand blij mee’

Bruine pieten. Dat blijkt vandaag tijdens de sinterklaasintocht het compromis tussen de gemeente Deventer en de sinterklaascommissie in de stad. De gemeente wilde een groot aantal roetveegpieten, maar dat zag de organisatie van de intocht niet zitten. Hoewel het nu gekozen uiterlijk bij de ‘experts’ totaal niet in de smaak valt, hadden bezoekers van de intocht er weinig problemen mee.

De pakjesboot en een aantal andere boten met pieten arriveerde vanochtend bij het Verlaagde Wellepad. Aan boord waren alleen maar pieten met bruine gezichten. Het kinderfeest ging verder in de binnenstad en de Lebuïnuskerk.

 1. Kerstbomenverkoop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’
  PREMIUM
  Poll

  Kerstbomen­ver­koop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’

  Dág Sinterklaasje, welkom kerstboom: deze week komt de verkoop flink op gang. Het zijn de weken waarin een bedrijf als Tuinland met vestigingen in Zwolle en Wilp zo’n 25 procent van zijn jaaromzet draait. ,,Gelukkig krijgen we geen sneeuw, want dan scheelt ons dat enorm. Dan verkopen we minder bomen”, zegt André Eshuis, die zich namens het bedrijf met de verkoop van de kerstbomen bezighoudt.
 2. Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcarrière bij Heracles door oorlog werd verscheurd
  PREMIUM

  Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcar­riè­re bij Heracles door oorlog werd verscheurd

  ,,Ik ben met de helm op geboren. Er zat een dik vlies om mijn hoofd, sommige mensen geloven dat je dan helderziend bent. Daar doe ik niet aan mee, maar ik luister wel naar mijn gevoel. Dat heeft me in de oorlog een paar keer van de dood gered.’’ Henk Obermeijer uit Hardenberg is dankzij die ‘meevallers’ inmiddels 95 jaar jong, tijd om zijn memoires in boekvorm uit te geven.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer