De sfeer in de lange wachtrij voor het Dickens Festijn was prima.
Volledig scherm
De sfeer in de lange wachtrij voor het Dickens Festijn was prima. © FOTO HISSINK

Dickens Festijn weer goed voor 125.000 bezoekers

Met een iets minder drukke zondag dan zaterdag is het Dickens Festijn in Deventer uitgekomen op een totaal van pakweg 125.000 bezoekers. Deze schatting komt van Anjo de Bont van het organiserende Evenementenbureau van de VVV. Op de tweede dag van het evenement trokken er zo'n 60.000 bezoekers door het historische Bergkwartier. 

Op formule van het Dickens Festijn zit nog geen enkele sleet. Deze conclusie is gerechtvaardigd nu voor het derde opeenvolgende jaar het aantal Dickens-gangers op 125.000 is uitgekomen. Met een aantal nieuwe acts, 70 extra deelnemende buurtbewoners (350 in totaal) en extra aandacht voor details bood het festijn volgens De Bont het publiek nog meer kwaliteit dan in voorgaande jaren.

Op een vrouw na die zondagmiddag in de Bergkerk onwel werd, zijn calamiteiten tijdens de 28e editie van het Dickens Festijn uitgebleven. De vrouw is ter plekke behandeld en hoefde  niet mee naar het ziekenhuis.  Valpartijen als gevolg van de gevallen sneeuw in de nacht van zaterdag op zondag hebben zich niet voorgedaan. Op de volledige looproute was in de vroege ochtend zout gestrooid.

De afwezigheid van Scrooge-vertolker Loek van Voorst, die in het ziekenhuis ligt, was jammer maar deed geen afbreuk aan het totaalplaatje. ,,In de Bergkerk was bovendien beide dagen een jonge Scrooge te zien tijdens de musical van A Christmas Carol” ,zegt De Bont.

  1. LIVE | Corona in de regio: Geen afsluitingen in IJsselland met Pasen, miljoenen hoogwaardige mondkapjes uit Deventer

    LIVE | Corona in de regio: Geen afsluitin­gen in IJsselland met Pasen, miljoenen hoogwaardi­ge mondkapjes uit Deventer

    Oost-Nederland zit nu bijna een maand in de coronacrisis. We zien tal van mooie initiatieven, zoals particulieren die massaal mondkapjes maken en hele straten die meedoen aan de berenjacht voor kinderen. Maar intussen is er elke dag ook weer verdriet en bezorgdheid om mensen die ziek worden of overlijden. Mis vandaag niets over de corona-ontwikkelingen in ons regionale liveblog.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer