Volledig scherm
PREMIUM
© Lenneke Lingmont

Dickens wordt steeds internationaler: na Duitsers ook Tsjechen en Zwitsers

Het succes van het Dickens Festijn houdt niet op bij de grens. Bussen vol buitenlanders kijken hun ogen uit in Deventer. Maar waarom?

Loop tijdens Dickens door de smalle straatjes van Deventer en het zal je opvallen dat de voertaal niet louter Nederlands is. Bijna twee op de tien bezoekers is van buitenlandse afkomst. Vaak uit Duitsland, maar dit jaar ook uit Tsjechië en Zwitserland. ,,Het evenement wordt steeds bekender, ook in die landen. We promoten het niet actief in die landen, maar het NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen, verantwoordelijk voor de marketing van Nederland in binnen- en buitenland, NV) neemt het Dickens Festijn wel mee in de promotie’’, zegt Anjo de Bont namens de organisatie.

 1. Grote twijfels over verbouwing voormalige Houtmarktschool Deventer

  Grote twijfels over verbouwing voormalige Houtmarkt­school Deventer

  Het lijkt allerminst voorspoedig te gaan met de verbouwing van de voormalige Houtmarktschool aan de voet van de Bergkerk in Deventer. Enkele kopers van nog te realiseren appartementen zijn naar de rechter gestapt omdat ze de ontwikkelaar niet vertrouwen na, volgens hen, dubieuze facturen. Onderaannemer timmerfabriek De Haan zegt in een geschil over geleverd werk aangifte te zullen doen bij de politie vanwege oplichting. Ondertussen lijkt de verbouwing van het monumentale pand vertraging op te lopen.
 2. Overijssel: CDA verliest, maar blijft groot en zowel GroenLinks als Forum voor Democratie wint fors
  Video

  Overijssel: CDA verliest, maar blijft groot en zowel GroenLinks als Forum voor Democratie wint fors

  Het CDA heeft volgens de voorlopige uitslag in Overijssel weliswaar fors terrein verloren, maar met name het platteland blijft de christen-democraten trouw. In het Vechtdal, Salland, Twente en Steenwijkerland is het CDA ondanks fiks verlies nog altijd - en vaak veruit - de grootste partij. Daarmee lijken de christen-democraten net als vier jaar geleden de grootste partij in Overijssel te blijven. Al is het verschil met de nummer twee - in dit geval FvD en VVD - geslonken van vijf naar drie zetels.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer