Volledig scherm
PREMIUM
© Lenneke Lingmont

Dickens wordt steeds internationaler: na Duitsers ook Tsjechen en Zwitsers

Het succes van het Dickens Festijn houdt niet op bij de grens. Bussen vol buitenlanders kijken hun ogen uit in Deventer. Maar waarom?

Loop tijdens Dickens door de smalle straatjes van Deventer en het zal je opvallen dat de voertaal niet louter Nederlands is. Bijna twee op de tien bezoekers is van buitenlandse afkomst. Vaak uit Duitsland, maar dit jaar ook uit Tsjechië en Zwitserland. ,,Het evenement wordt steeds bekender, ook in die landen. We promoten het niet actief in die landen, maar het NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen, verantwoordelijk voor de marketing van Nederland in binnen- en buitenland, NV) neemt het Dickens Festijn wel mee in de promotie’’, zegt Anjo de Bont namens de organisatie.

  1. Medewerker vindt menselijke schedel in doos bij kringloopwinkel in Twello
    video + update

    Medewerker vindt menselijke schedel in doos bij kringloop­win­kel in Twello

    In een doos heeft Kringloop Twello-medewerker Boy Denekamp vanmorgen tot zijn schrik een menselijke schedel aangetroffen. Directeur Hans Hekkert schakelde de politie in. De wijkagent kwam langs om de schedel in de sorteerruimte te inspecteren. Hij constateerde dat deze echt is. Een collega bracht daarna een speciale zak waarin de schedel naar de forensische opsporing in Elst is vervoerd. Wie hem heeft ingeleverd, is onbekend.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer