Volledig scherm
Een vrouw is beboet voor het stelen van eieren uit een kraam in Welsum. © de Stentor

Diefstal eieren in Welsum komt vrouw op fikse boete te staan

Het plaatsen van een camera bij een kippenboer in Welsum betaalt zich uit, bleek vrijdag bij de politierechter. Mede dankzij de beelden werd een 63-jarige vrouw uit Deventer veroordeeld voor het stelen van zestig eieren.

De kippenboer uit Welsum heeft op zijn oprit een kraampje staan. Klanten kunnen daar eieren halen en zelf geld deponeren in een kistje. Na meerdere diefstallen was de boer het zat: hij plaatste een camera. 

Onraad

Toen een blauwe Renault Twingo op 7 juli vorig jaar achterwaarts het erf op reed, rook de zoon des huizes onraad. De bestuurder bleef zitten en een bijrijdster stapte uit. Die haalde eieren uit de kraam en legde ze achter in de wagen. Via het kenteken werd de 63-jarige Lamberta K. getraceerd, eerder al eens veroordeeld voor winkeldiefstal. Ze gaf aan eerst geen eieren gepakt te hebben. 

Nadat bleek dat dit op film was vastgelegd, zei de vrouw de eieren te hebben betaald. In het kistje zat echter geen geld. De officier vond een boete van 300 euro voor de diefstal van de eieren redelijk. Haar raadsvrouw vroeg om vrijspraak, omdat niet meteen was gezien dat het geldkistje leeg was. De rechter vond de diefstal wel bewezen en legde de gevraagde boete op.

  1. GroenLinks-raadslid verbaast zich over auto-evenement op ‘autovrij’ gemaakt Grote Kerkhof in Deventer

    GroenLinks-raads­lid verbaast zich over au­to-evenement op ‘autovrij’ gemaakt Grote Kerkhof in Deventer

    Ze werd er naar eigen zeggen door verrast, toen ze zondag de kerkdienst in de Deventer Lebuiniskerk wilde bezoeken: talloze BMW's op het sinds begin dit jaar autovrij verklaarde Grote Kerkhof in hartje Deventer. GroenLinks-raadslid Elske van der Mik uit Deventer wil hier opheldering over van het college van burgemeester en wethouders en heeft daarom schriftelijke vragen ingediend.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer