Volledig scherm
Een van de twee overgangen die met sluiting bedreigd wordt. Rechts op de foto Ben Kiers, die deze zomer een handtekeningenactie opzette om de overweg open te houden. Dat blijkt nu nog geen gelopen koers met een nieuwe informatie-avond. © foto archief

Diepenveen kan zich op 2 oktober
laten horen over afsluiten overwegen

De hevige discussie over het al dan niet afsluiten van twee onbewaakte spoorwegovergangen in Diepenveen krijgt op dinsdagavond 2 oktober  een vervolg. Dan beleggen de gemeente Deventer en ProRail een nieuwe informatie-avond over de maatregelen op de beide overwegen nabij landgoed Nieuw Rande.

ProRail wil één, maar mogelijk beide overgangen sluiten. Dat stuit in en rond het dorp op groot verzet, omdat de overgangen voor fietsers en voetgangers onderdeel uitmaken van een populair wandelommetjes.

Handtekeningenactie

ProRail hield dit voorjaar twee informatie-avonden, maar slechts een beperkt aantal mensen was op de hoogte. Dat zorgde voor commotie en leidde tot een handtekeningenactie tegen de plannen. Vervolgens bemoeide het college van B en W zich ermee en eiste een nieuwe informatie-avond, voor het hele dorp. Aanwezigen kunnen op 2 oktober ook meedenken over alternatieven voor de overgangen. Namens de gemeente is wethouder Frits Rorink aanwezig.

ProRail wil tot actie overgaan binnen het landelijke project om het aantal onbewaakte overgangen terug te brengen. In Diepenveen is daar onbegrip over omdat er geen ongelukken bekend zijn terplekke.

'Iedereen meepraten'

Gemeentewoordvoerder Gideon Burgers meldt dat behalve via de gemeentelijke sociale media-kanalen nog wordt overwogen om alle Diepenveners met een huis-aan-huis-schrijven uit te nodigen. ,,In ieder geval vinden we dit onderwerp zo belangrijk dat iedereen moet kunnen meepraten. Dat is bij de eerdere bijeenkomsten helaas niet gebeurd.''

De avond is van 19 uur 30 tot 21.30 in de Hof van Salland 30 aan de Dorpsstraat . Inloop is vanaf 19.15 uur.

 1. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

  Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

  Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.
 2. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
  Jouw regionieuws gemist?

  Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

  De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn:

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

 • Ja, meteen!! (44%)
 • Nee, lekker laten staan!! (22%)
 • Ah joh, mag daar best een tijdje blijven! (34%)
3653 stemmen