Volledig scherm
Jaco Remmelink bij de start van een van de exposities die hij bedacht, in 2012. © Ronald Hissink

Diepenvener Remmelink koninklijk onderscheiden tijdens jubileumfeest van Rondeel

Jaco Remmelink is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje- Nassau. Locoburgemeester Carlo Verhaar reikte, namens Zijne Majesteit de Koning, de onderscheidingstekens uit, tijdens het jubileumfeest van Het Rondeel. Voor het Architectuurcentrum Rondeel is Remmelink onmisbaar. Hij is sinds de oprichting in 1994, zeer actief betrokken bij het centrum. 

Als maker van exposities, projectleider, organisator van debatten, suppoost en lid van de programmaraad is hij de gedroomde vrijwilliger, aldus het Rondeel.  Hij is een verbinder en een vernieuwer. Ook voor de Deventer gemeenschap, omdat hij met zijn kennis en inbreng vanuit de landschapsarchitectuur, ruimtelijke ordening en de gebouwde omgeving dichter bij de mensen brengt.

Diaconie

Daarnaast is Remmelink voorzitter geweest van de diaconie van de protestantse gemeente Diepenveen. Hij heeft het voorzitterschap met hart en ziel vervuld en was door zijn grote betrokkenheid een inspiratiebron voor zijn medediakenen en een motivator in het geheel van de kerkenraad. Nog steeds is hij wijkcontactpersoon. 

Sinds 2017 verzorgt de heer Remmelink de serie ‘In Beeld’. Hij interviewt dorpsbewoners over hun bezigheden en plaatst de verhalen op www.dorpspleindiepenveen.nl. Zo draagt hij bij aan het levendig houden van de contacten en de sociale samenhang binnen het dorp Diepenveen.

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer