Volledig scherm
PREMIUM
Honderd honden in beslag genomen in Deventer. © Dierenbescherming

Dierenbescherming had fokker in Deventer al langer op de korrel, justitie wil fokverbod voor eigenaar

De hondenfokkerij in het buitengebied van Deventer, waar gisteren ruim honderd verwaarloosde honden in beslag zijn genomen, lag al langere tijd onder een vergrootglas bij de Dierenbescherming. Afgelopen augustus kreeg de eigenaar een laatste waarschuwing nadat er ook al tientallen honden in schrijnende omstandigheden waren aangetroffen. 

Angstaanjagend hard geblaf klinkt vanuit een kennel aan de rand van het erf. Op terrein van de pension met fokkerij in het buitengebied van Deventer staan een aantal auto’s. Ondanks herhaaldelijk aanbellen doet niemand open, de woning op het erf lijkt verlaten. De Dierenbescherming nam eind vorige week bij de hondenfokkerij met pension in het buitengebied van Deventer 100 ernstig verwaarloosde honden weg. De dieren leefden in erbarmelijke omstandigheden en waren ziek, bang en gestrest. 

  1. Metamorfose: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolgebouw in Deventer
    PREMIUM

    Metamorfo­se: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolge­bouw in Deventer

    Van de buitenkant is de Heilig Hart nog dezelfde kerk. Er staan alleen al tijden busjes en werkcabines opgestapeld op het voorterrein. Bouwmensen lopen af en aan. Maar op het oog is er nog weinig te zien. Binnen des te meer. De bouwers hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de nieuwe Deventer school in mei open kan. De contouren van tien lokalen in het middenschip tekenen zich af. Een kijkje in de kerk die school gaat worden.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer