Volledig scherm
PREMIUM
Honderd honden in beslag genomen in Deventer. © Dierenbescherming

Dierenbescherming had fokker in Deventer al langer op de korrel, justitie wil fokverbod voor eigenaar

De hondenfokkerij in het buitengebied van Deventer, waar gisteren ruim honderd verwaarloosde honden in beslag zijn genomen, lag al langere tijd onder een vergrootglas bij de Dierenbescherming. Afgelopen augustus kreeg de eigenaar een laatste waarschuwing nadat er ook al tientallen honden in schrijnende omstandigheden waren aangetroffen. 

Angstaanjagend hard geblaf klinkt vanuit een kennel aan de rand van het erf. Op terrein van de pension met fokkerij in het buitengebied van Deventer staan een aantal auto’s. Ondanks herhaaldelijk aanbellen doet niemand open, de woning op het erf lijkt verlaten. De Dierenbescherming nam eind vorige week bij de hondenfokkerij met pension in het buitengebied van Deventer 100 ernstig verwaarloosde honden weg. De dieren leefden in erbarmelijke omstandigheden en waren ziek, bang en gestrest. 

  1. De mannen van The Lemon Tree in Deventer koken zichzelf in de kijker van sterrenkokend Nederland
    PREMIUM
    Video

    De mannen van The Lemon Tree in Deventer koken zichzelf in de kijker van sterrenko­kend Nederland

    Restaurant The Lemon Tree van Valentijn Bergers ging op Valentijnsdag open. Vernieuwend, anders, verrassend, moest het zijn. Tegen de stroom in opende de Deventenaar in ‘zijn stadje’ een restaurant dat in de buurt komt van zijn droom. Zeven maanden later bestormt het restaurant de hitlijsten en wordt deze maandagavond derde in de strijd van The Fork, waarbij de Michelinsterrenkoks van Nederland nieuw geopende restaurants nomineren.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer