Dierenbescherming na inval bij hondenfokker in Lettele: ‘Nog nooit honden zo angstig gezien’

videoDe Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) is enorm geschrokken van de situatie waarin maar liefst 100 honden onlangs werden aangetroffen bij een fokker in Lettele. Woordvoerder Dik Nagtegaal laat weten in zes jaar tijd nog niet eerder zo'n schrijnende zaak te hebben meegemaakt.

 1. Publiek én Harly na vogelgriep weer terug in Deventer Adelaarshorst: ‘Speciale avond’
  PREMIUM

  Publiek én Harly na vogelgriep weer terug in Deventer Adelaars­horst: ‘Speciale avond’

  Een bijzondere avond zaterdag in De Adelaarshorst. Go Ahead Eagles speelt voor het eerst in 587 dagen tijd weer thuis in een uitverkocht stadion. Ook voor Harly, de vliegende, levende clubmascotte is het een speciale avond. Voor het eerst sinds sinds de uitbraak van de vogelgriep mag de zeearend tegen Heracles Almelo weer rondvliegen. Voor nieuwe valkenier Arjan Heetebrij is het zelfs zijn debuut voor een vol huis. ,,Ja, ik voel wel wat wedstrijdspanning."
 2. 100 zieke honden in beslag genomen bij fokker in Deventer
  Play
  Video

  100 zieke honden in beslag genomen bij fokker in Deventer

  Liefst honderd zieke, bange en gestresste honden zijn in de gemeente Deventer bij een hondenfokker weggehaald. De verschillende rassen bleken onverzorgd, hadden ontstoken wonden, pijnlijke heupen, onverzorgde en vervilte vacht en afwijkende ontlasting. En als klap op de vuurpijl is een deel van de honden ook nog eens getroffen door een schadelijke darmparasiet, Giardia. Daaraan kunnen ze volgens woordvoerder Dik Nagtegaal van de Dierenbescherming overlijden.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer