Volledig scherm
De centrale hal van Lorna Wing © Dimence

Dimence: Vloer hal Lorna Wing niet veilig

Ze onderzochten dezelfde vloer, maar de uitkomst kon niet meer verschillen. Volgens de gemeente is de vloer van autismekliniek Lorna Wing in Deventer veilig. Zorginstelling Dimence denkt van niet.

De vloeronderzoeken van de gemeente Deventer en zorginstelling Dimence naar de vloer in de centrale hal van autismekliniek Lorna Wing staan lijnrecht tegenover elkaar. Waar de gemeente Deventer concludeert dat de vloer veilig is, blijkt uit eigen onderzoek van Dimence dat de vloer in de centrale hal niet meer voldoet aan de veiligheidseisen.

,,Wij hebben de bouwtekeningen bekeken en zijn in overleg gegaan met de constructeur. We zijn tot de conclusie gekomen dat de vloer veilig is", blijft Maarten-Jan Stuurman namens de gemeente Deventer bij de eerdere bevindingen van de gemeente.

Tot verbazing van Dimence. De zorginstelling liet de vloer ter plekke onderzoeken, waarna uit een tussentijds rapport bleek dat de vloer niet meer voldeed aan de vernieuwde eisen. Die zijn opgesteld nadat een parkeergarage in Eindhoven instortte. Gelijk na de uitkomst van het rapport liet Dimence afgelopen vrijdagavond stempels, uitschuifbare metalen palen, plaatsen als tussentijdse oplossing. ,,We wilden in eerste instantie niet wachten op de gemeente en zijn zelf een onderzoek gestart. Toen daar de uitkomst van binnen kwam hebben we gelijk actie ondernomen", laat Joyce van der Vegte namens Dimence weten.

Extra werk

Een uitkomst die bovendien leidde tot een hoop extra werk voor de werknemers. ,,Omdat het om de vloer van de autismekliniek ging leverde dat extra werk op. Alle cliënten moesten ingelicht worden over de veranderingen. Er was een cliënt die bij haar terugkomst van haar verlof bijvoorbeeld met een fietshelm op binnen kwam lopen. En er waren meerdere cliënten waarmee we door de hal moesten lopen om precies de grens aan te geven waar de vloer begon die niet meer voldeed. Gelukkig is het probleem alleen in de centrale hal en is er met de vleugels waar de bewoners verblijven niets mis. Over twee weken verwachten we de eindrapportage. Dan kunnen we definitieve maatregelen gaan treffen in de hal."

Volledig scherm
© Dimence

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer