Een flinke rij beuken bij de Oranjelaan in Diepenveen is recent gekapt. Het college van B&W wil dergelijke ‘laanboomverjonging makkelijker maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Een flinke rij beuken bij de Oranjelaan in Diepenveen is recent gekapt. Het college van B&W wil dergelijke ‘laanboomverjonging makkelijker maken. © Ronald Hissink / archief

Discussie over ‘rigoureuze’ bomenkap in Deventer sleept voort: ‘Ik betreur de gang van zaken’

Sneller rijen met gezonde bomen kappen. Het is een heet hangijzer in de Deventer politiek. Op tafel ligt een voorstel om het weer makkelijker maken om hele lanen neer te halen. Maar het plan blijft vragen oproepen. Tot frustratie van wethouder Marcel Elferink (Gemeentebelang).

7 reacties

 • Marianne Post

  2 maanden geleden
  Het interesseert de gemeente niet, ja achteraf, dan is het al te laat. Een boom laat nu eenmaal bladeren vallen en er komt ‘troep’ af. En maar klagen dat alles wordt volgebouwd. Deventer groene stad, nee al lang niet meer. Tegenwoordig zijn de mensen gekker met hun auto als met de natuur. En in de zomer te warm in huis zonder schaduw van bomen. Komt er toch een airco …..Gemeente Deventer, denk eens na,
 • Roy Wesselink

  2 maanden geleden
  Typisch gemeente Deventer. Inwoners klagen steen en been over bomen is straten, zie Zwolseweg, Catslaan e.d., weet u wat ze letterlijk zeggen? Wij kappen geen gezonde bomen en dan had u maar niet aan een laantje moeten gaan wonen! Schande. Een troep op straat(maken ze niet schoon) en je auto kun je in de zomer 4 a 5 per week wassen, milieu?? En dan nu dit, woont zeker ambtenaren in Diepenveen die er last van hadden!
 • Jeffrey Achtereekte

  2 maanden geleden
  Mooi altijd hoe hier gereageerd wordt door allerlei 'deskundigen' die het allemaal maar 'belachelijk' vinden. Wanneer er maar één of een paar slechte bomen vervangen worden door een nieuw exemplaar, dan heeft deze nieuwe boom weinig groeikansen. De bomen eromheen houden voedingsstoffen weg. Door een hele laan in één keer te vervangen worden de groeiomstandigheden van de jonge bomen veel beter. Soms worden er dus gezonde bomen gekapt, maar de toekomstige laan als geheel wordt veel fraaier.
 • Ron D Brandsma

  2 maanden geleden
  Een boom moet onderhouden worden, blaadjes opgeruimd en er kunnen takken vallen, tel daarbij op dat een gekapte boom algauw een paar duizend euro op kan leveren. Dus elke gemeente wil er zo snel mogelijk van af. Menselijk belang, leefbaarheid stadsaanzicht. Het interesseert ze geen snars.
 • Marlies Kloppenburg

  2 maanden geleden
  Tja, dit wordt weer eens beslist door een paar pipo s van de gemeente die er geen snars verstand van hebben en de natuur geen prioriteit vinden hebben. Dat zijn tegenwoordig alleen de " asielzoekers" prachtige bomen neerhalen.. Schande

In samenwerking met indebuurt Deventer