Volledig scherm
Karlijn Ribbers. © Marcel de Graaf

Dit is de eerste nachtburgemeester van Deventer

Karlijn Ribbers (38) is voorgedragen om de eerste nachtburgemeester van Deventer te worden. Dat heeft Martijn van Hese, de Zwolse partijleider van de Partij voor Cultuur, vrijdagavond bekendgemaakt in het Het Kunstenlab in Deventer.

Ribbers is volgens Van Hese geen onbekende in het Deventer nachtleven. Ze woont sinds de eeuwwisseling in de Koekstad en is sinds die tijd ook te vinden in het Deventer nachtleven. Ze werkt als producent bij Productiehuis De Nieuwe Oost in Deventer en is daarnaast als freelancer werkzaam voor verschillende festivals, waaronder De Zwarte Cross en Oerol. 

Serieuze ondertoon

Van Hese richtte acht jaar geleden de Partij voor Cultuur op, als een soort grap tegen de cultuurbezuinigingen van toenmalig cultuurstaatssecretaris Halbe Zijlstra. Die grap wat liep uit de hand, waarna hij de partij doorzette als 'de grootste, bewust onverkiesbare partij van Nederland'. Inmiddels is het een soort kunstpartij met een serieuze ondertoon, een partij die ijvert voor een beter nachtleven in de steden van Overijssel.

Quote

De benoeming is bij dictatori­aal decreet. Een verkiezing is vaak veel gedoe

Martijn Hese, Partij voor Cultuur

De Partij voor Cultuur ziet in de nachtburgemeester iemand die zich gaat inzetten voor een veilig, creatief en bruisend nachtleven in Deventer. „In de praktijk betekent dit dat de nachtburgemeester af en toe corrigerend optreedt of suggesties doet", zegt Van Hese. „De benoeming is bij dictatoriaal decreet. Een verkiezing is vaak veel gedoe, met een hoop geklaag." De inauguratie moet volgens hem nog plaatsvinden.

De eerste daad van de nachtburgemeester is ook bekendgemaakt: een kroegentocht door de Deventer binnenstad. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

Poll

Gaat Go Ahead Eagles promoveren naar de eredivisie?

Gaat Go Ahead Eagles promoveren naar de eredivisie?

  • Ja! Ik heb er alle vertrouwen in. (67%)
  • Nee, het gaat mis tegen RKC (17%)
  • Ik durf geen voorspelling te doen (17%)
3103 stemmen