Volledig scherm
Ooievaar landt op bovenleiding van de trein © Harry Vos

Dit ooievaarspaartje trekt zich niks aan van voorbijrazende trein: hier broeden wij!

De boemel tussen Deventer en Zwolle dendert er onderdoor, maar daar trekken deze ooievaars zich helemaal niks van aan! 

Andere dieren kunnen niet bij het paar in de buurt komen, en dat zal de reden zijn dat het ooievaarspaar gekozen heeft voor deze toch niet bepaald stille plek. Bij de Randerstraat in Diepenveen is een nest gevlochten op een van de bovenleidingportalen van het spoor. 

Stevig genoeg

Diepenvener Harry Vos wachtte lang genoeg om vogel en trein in een plaatje te vatten. De treinen schieten er met honderdtwintig onderdoor. Maar dat deert de vogels niet. En het nest is stevig genoeg om de trillingen te doorstaan.

Ook bij Bathmen leek het een ooievaarspaartje een goed idee om een nest te bouwen op de bovenleiding. 

  1. Avond vol bijzondere momenten levert GA Eagles keurig rapport op
    PREMIUM
    OP RAPPORT

    Avond vol bijzondere momenten levert GA Eagles keurig rapport op

    Het gaat soms hortend en stotend, glibberend en glijdend. Maar ondanks alle fysieke en sportieve hobbels van de eerste competitiemaanden heeft Go Ahead Eagles zich vrijdagavond met een 1-1 gelijkspel tegen een sterk Jong Ajax van een prima kant laten zien. Een goede eerste helft, een minder laatste halfuur. Een eerste profgoal, gemiste kansen en de revanche van een getergde doelman. Trainer Jack de Gier heeft voldoende in handen om de komende maanden de top vijf van de Keuken Kampioen Divisie aan te vallen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer