Volledig scherm
Ooievaar landt op bovenleiding van de trein © Harry Vos

Dit ooievaarspaartje trekt zich niks aan van voorbijrazende trein: hier broeden wij!

De boemel tussen Deventer en Zwolle dendert er onderdoor, maar daar trekken deze ooievaars zich helemaal niks van aan! 

Andere dieren kunnen niet bij het paar in de buurt komen, en dat zal de reden zijn dat het ooievaarspaar gekozen heeft voor deze toch niet bepaald stille plek. Bij de Randerstraat in Diepenveen is een nest gevlochten op een van de bovenleidingportalen van het spoor. 

Stevig genoeg

Diepenvener Harry Vos wachtte lang genoeg om vogel en trein in een plaatje te vatten. De treinen schieten er met honderdtwintig onderdoor. Maar dat deert de vogels niet. En het nest is stevig genoeg om de trillingen te doorstaan.

Ook bij Bathmen leek het een ooievaarspaartje een goed idee om een nest te bouwen op de bovenleiding. 

  1. Andries van den Berg: van Rondje om de Kerk tot vallen over vermaledijd Stadskantoor Deventer

    Andries van den Berg: van Rondje om de Kerk tot vallen over vermale­dijd Stadskan­toor Deventer

    Andries van den Berg is overleden. Het land zal hem vooral herinneren als de strijdbare onconventionele FNV-vakbondsman. De nog immer populaire zinsnede ‘rondje rond de kerk', in het NS-conflict met machinisten is uit zijn mond opgetekend, toen begin deze eeuw de treinmachinisten streden voor betere werkomstandigheden. Van den Berg was de eerste wethouder die Deventer van buiten haalde. Hij verhuisde speciaal naar Deventer, maar moest na een kleine twee jaar het veld ruimen omdat zijn PvdA struikelde over het stadskantoordossier.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer