Dode bij ongeluk op IJsseldijk tussen Deventer en Olst

video | updateBij een ernstig ongeluk op de IJsseldijk bij Diepenveen is woensdagavond een 40-jarige man uit Deventer om het leven gekomen. Bij het ongeluk waren vier auto's betrokken. De weg werd urenlang afgesloten.

Het ongeluk gebeurde even na 21.00 uur. Door nog onbekende oorzaak kwamen een personenauto en een bestelbus frontaal met elkaar in botsing. Twee andere voertuigen raakten ook betrokken bij het ongeluk. Een daarvan schoot daardoor van de dijk en kwam tot stilstand in de uiterwaarden. 

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Een bestelbus en een personenauto botsten frontaal op elkaar. © News United

Traumahelikopter

Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, maar konden niet voorkomen dat één persoon het ongeluk niet overleefde. Zeker één andere betrokkene raakte gewond, maar over de ernst van die verwondingen is nog niets bekend. Een traumahelikopter landde in een weiland naast de dijk. De twee voertuigen die frontaal botsten raakten zwaar beschadigd, evenals de auto die van de dijk schoot.

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Een van de betrokken auto's schoot van de dijk. © News United

Verkeer

De weg werd direct na het ongeluk afgesloten in beide richtingen tussen de Sallanddijk en de Randerstraat. Het team van de verkeersongevallenanalyse kon zodoende onderzoek verrichten. Omstreeks 01.30 uur werd de weg weer vrijgegeven voor verkeer.

De politie meldde woensdagavond dat het nog onduidelijk was hoe het ongeluk kon gebeuren.

Volledig scherm
Een auto en een bestelbus botsten frontaal op elkaar. © Raymon Korse
Volledig scherm
Ongeluk IJsseldijk Diepenveen © Raymond Korse

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer