De Deventer asfaltcentrale AsfaltNu.
Volledig scherm
PREMIUM
De Deventer asfaltcentrale AsfaltNu. © Ronald Hissink

Donkere wolken boven Deventer asfaltbedrijf: verdubbeling boete voor te veel uitstoot giftige stoffen dreigt

Steeds meer donkere wolken pakken zich samen boven de Deventer Asfaltcentrale. De dreigende boete die het bedrijf boven het hoofd hangt vanwege het te veel uitstoten van giftige stoffen wordt verdubbeld. Als de asfaltcentrale van AsfaltNu niet voor september voldoet aan de opgelegde maatregelen, moet het bedrijf per maand 80.000 euro betalen. 

11 reacties

 • Eric Walch

  2 maanden geleden
  @ Andre, gelukkig zijn er ook alternatieven in ontwikkeling zoals deze krant op 21 juli meldde. In Assen is twee week geleden een stuk weg aangelegd met asfalt gemaakt uit zand, steen, vezels van olifantsgras en natuurlijke harsen.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Erich Walch, als de raffinaderijen straks gesloten zijn omdat we elektrisch rijden stoppen de asfaltcentrales bij gebrek aan grondstoffen.
 • J Breemhaar

  2 maanden geleden
  Alle vernieuwing is geen verbetering. Terug naar de zandweg. Veel vliegen in één klap. Ook die op de kont van het paard (voor de wagen)
 • Sander Hoek

  2 maanden geleden
  Ben ik dan de enige die asfalt en bitumen lekker vind ruiken, tja niet alles is gezond. Maar de lokatie zou als de asfalt centrale is weggetreitert een mooie lokatie voor een AZC kunnen worden. Zo gaan ook de betoncentrale eraan en ook Bussink, bah rare oud Deventer koeklucht.
 • M.H. van den Brink

  2 maanden geleden
  Ik dacht de laatste tijd te horen en te lezen dat vooral de boeren van die grote vervuilers zijn. Nu blijken er meer te zijn. Ra, ra, hoe kan dat? Hebben onze " volksvertegenwoordigers " nooit gehoord.
 1. Zorgen over ‘giftige’ uitstoot van Deventer asfaltcentrale: ‘We moeten hier zo snel mogelijk vanaf’
  PREMIUM

  Zorgen over ‘giftige’ uitstoot van Deventer asfaltcen­tra­le: ‘We moeten hier zo snel mogelijk vanaf’

  De lokale GroenLinks-fractie maakt zich grote zorgen over de Deventer asfaltcentrale. Uit metingen blijkt dat het bedrijf de normen voor de uitstoot van schadelijke stoffen overschrijdt. De directie van de asfaltcentrale zegt dat er geen gezondheidsrisico is voor mensen. Maar GroenLinks is daar niet van overtuigd. ,,Het mag geen risico meer vormen voor mens en milieu.’’

In samenwerking met indebuurt Deventer