Volledig scherm
PREMIUM
De Deventer Schouwburg heeft de komende jaren extra geld nodig. Anders sneuvelt een deel van het theateraanbod. © de Stentor

Donkere wolken boven Deventer Schouwburg

Financiële problemen bij de Deventer Schouwburg, maar van mismanagement wil directeur Alex Kühne niets weten. ,,Vergeleken met andere theaters ontvangen we minder subsidie en doen we met minder geld veel meer.’’

Dik drie ton verlies over 2017. Een verzoek om tonnen per jaar meer subsidie van de gemeente. De huidige jaarsubsidie van 1,6 miljoen wordt vooruit betaald om het theater overeind te houden. Daar bovenop nog de vraag om leningen à 1,3 miljoen euro de komende jaren. En voor de zekerheid een garantiesubsidie van anderhalve ton. De schouwburg zit in zwaar weer.

 1. Overlevers houden hun eigen 
pensioenmanifestatie in Deventer
  PREMIUM
  video

  Overlevers houden hun eigen pensioen­ma­ni­fes­ta­tie in Deventer

  Actie, en wel in hun eigen stad. Niks naar Arnhem of Den Haag om te protesteren zoals de rest van Nederland. Ze zijn niet voor niets de Deventenaren die alle discussie aanzwengelen. Die bij Lodewijk Asscher aan tafel zitten. Geen haar op hun hoofd die er aan denkt om elders actie te voeren. Dus staan ze samen met tientallen anderen op het Grote Kerkhof. Alwaar de linkse politici het hartgrondig met ze eens zijn: het is genoeg geweest.
 2. Onthulling regenboogkunstwerk en slotdebat verkiezingen in Deventer uitgesteld in verband met ‘Utrecht’

  Onthulling regenboog­kunst­werk en slotdebat verkiezin­gen in Deventer uitgesteld in verband met ‘Utrecht’

  Het Kunstwerk Regenboogstad Deventer van Circus Engelbregt dat vanavond zou worden onthuld, wordt op een nog nader te bepalen tijdstip aan het publiek vertoond. Het slotdebat voor de Provinciale Statenverkiezingen dat voor vanavond in de Deventer Schouwburg op de agenda stond, gaat helemaal niet door. Beide evenementen zijn geschrapt vanwege het schietincident in Utrecht van vanochtend.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer