Tijdens de eucharistieviering zondag in de kerk in Lettele is het druk. Toch lopen bezoekersaantallen al jaren terug en wordt er gevreesd voor de sluiting van het kerkgebouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens de eucharistieviering zondag in de kerk in Lettele is het druk. Toch lopen bezoekersaantallen al jaren terug en wordt er gevreesd voor de sluiting van het kerkgebouw. © FOTO HISSINK

Donkere wolken boven Nicolaaskerk in Lettele door verwachte sluiting: ‘Water staat aan de lippen’

,,De storm treft onze kerk ook”, spreekt pastoor Ronald Cornelissen. Het zijn roerige tijden voor de katholieke kerken in Deventer en Salland. Nadat Parochie Heilig Kruis besloot om zeven Sallandse kerken de komende jaren te sluiten, volgt kort daarop een volgende sluitronde bij de Heilige Lebuinus Parochie in Deventer en omstreken. In Lettele vreest men voor de Heilige Nicolaaskerk.

  1. Fietser krijgt ruim baan in Deventer, maar dat gaat wel ten koste van gezonde bomen: ‘Het is heel verdrietig’
    PREMIUM

    Fietser krijgt ruim baan in Deventer, maar dat gaat wel ten koste van gezonde bomen: ‘Het is heel verdrietig’

    Deventer rolt de rode loper uit voor de fietser op het drukke Hanzetracé. Hobbelige stoeptegels, een ergernis onder fietsers, maken over ruim twee kilometer plaats voor strak asfalt. De keerzijde: tientallen bomen sneuvelen, waaronder een rij karakteristieke eiken. De wethouder spreekt van een moeilijk dilemma - ‘maar het kan niet anders’. Bomenliefhebbers treuren: ,,Opnieuw wijken bomen voor infrastructuur en woningbouw.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer