Volledig scherm
PREMIUM
Hein te Riele links, met Mauricio Celedon, oprichter van Teatro del Silencio, dat met voorstelling Cap au Cimetière dit weekend op het Grote Kerkhof staat. Voor de foto willen de mannen gerust in een van de vers gedolven graven liggen. © FOTO HISSINK

Dood terug als theatergast op het Grote Kerkhof in Deventer

Voor het eerst sinds de 18e eeuw is stadsplein het Grote Kerkhof in Deventer weer als kerkhof in gebruik. Voor theaterfestival Deventer op Stelten zijn er tientallen graven gedolven. ,,Dit festival heeft de gekte in zijn ziel.”

40.000 Deventenaren liggen naar schatting onder het Grote Kerkhof, al is daar al eeuwen nauwelijks iets van te zien. Nu keert de dood terug op het plein, al is het dan in een theaterstuk. Met enige pijn en moeite klimmen VVV-directeur Hein te Riele en regisseur Mauricio Celedon uit een vers gegraven graf. Even later stappen ze er vrolijk weer uit: het is maar voor een foto in de krant. 

  1. Geert Groote Huis in Deventer stroomt vol bezoekers met Museumkaart

    Geert Groote Huis in Deventer stroomt vol bezoekers met Museum­kaart

    De vrijwilligers van Deventers kleinste museum moeten vol aan de bak. Waar voorheen de dagen soms langer duurden en een boekje aan de leestafel uitkomst moest bieden, blijven de bezoekers nu binnenstromen. Riet en Ineke zijn er deze middag maar druk mee. De Museumkaart geeft sinds vorige maand entree in het huis dat de moderne devotie visualiseert. En dat betekent in de eerste vijf weken een verdrievoudiging van het aantal bezoekers.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer