Wim Bax in het Niemendal op de Holterberg. Op deze plek deed hij veel inspiratie op voor zijn eerste thriller.
Volledig scherm
PREMIUM
Wim Bax in het Niemendal op de Holterberg. Op deze plek deed hij veel inspiratie op voor zijn eerste thriller. © FOTO HISSINK

Doodeng debuut van thrillerschrijver Wim Bax, maar wacht: het decor lijkt verdacht veel op Holten...

Video & GeluidsfragmentEen lijk in het bos, een mishandelde moeder en mensen die zich vreemd gedragen. Genoeg ingrediënten voor zijn eerste thriller dacht scenarioschrijver en acteur Wim Bax (49). En verrek, het dorp waar alles zich afspeelt heeft wel heel veel weg van Holten. Hoe kan dat toch? 

 1. Op 83-jarige leeftijd ziet Penninkhof zijn Diepenveense droom uitkomen: ‘Is wel meteen laatste kunstje’
  PREMIUM
  VIDEO
  1

  Op 83-jarige leeftijd ziet Penninkhof zijn Diepenveen­se droom uitkomen: ‘Is wel meteen laatste kunstje’

  Het kostte bloed, zweet en tranen en duurde een jaar of twintig. Ondanks tegenslagen is het Johan Penninkhof (83), bekend van de gelijknamige modeketen, gelukt. In Diepenveen stampte de modekoning een miljoenencomplex uit de grond. Dat is nu klaar. De luxe appartementen zijn verkocht en waar de detailhandel het over algemeen lastig heeft, trekt hij doodleuk vier nieuwe ondernemers naar het dorp. ,,We hebben zelfs huurders afgewezen, Penninkhof volgt echt zijn visie.”
 2. Spannende verhuisdag voor 32 bewoners van Deventer woonzorgcentrum: ‘Mijn man zat constant in de stress’
  PREMIUM
  VIDEO

  Spannende verhuisdag voor 32 bewoners van Deventer woonzorg­cen­trum: ‘Mijn man zat constant in de stress’

  De grote verhuisdag van 32 bewoners van woon-zorgcentrum De Bloemendal in Deventer was gisteren dan eindelijk daar. Een jaar lang wonen deze ouderen vanwege een grootscheepse verbouwing in een woningunit op het erf. ’s Ochtends vertrokken ze voor een uitje en aan het einde van een leuke, maar lange dag, mogen ze dan eindelijk de sleutel in het slot steken.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer