Volledig scherm
Op de deur bij café Munzur hangt sinds zaterdag een mededeling over de sluiting. De gemeente trof er 800 gram hennep aan. © Rens Hulman / News United

Door burgemeester gesloten café Munzur in Deventer had 800 gram hennep in pand liggen

Volgens burgemeester Ron König vonden gemeentelijke toezichthouders ruim 800 gram hennep in het gesloten café Munzur aan het Noorderplein. De gemeente maakte eerder al bekend dat bij de controle bij ‘een ruime handelshoeveelheid’ wiet aangetroffen was. 

,,In dit geval meer dan de toegestane voorraad van een coffeeshop", aldus König. Terwijl Munzur toch echt als café te boek staat, niet als coffeeshop. De burgemeester besloot daarom zaterdag tot het voor drie maanden sluiten van de zaak. 

Melding

Aanleiding voor de controle, waarbij ook kweekbenodigdheden werden aangetroffen, was volgens de burgemeester een melding die bij de gemeente binnenkwam. Er werd ook melding gemaakt van illegaal gokken, maar daar troffen de toezichthouders van de gemeente geen bewijs van aan. 

De burgemeester sloot de zaak zaterdag voor drie maanden, maar het is zeker niet gezegd dat Munzur daarna de deuren weer kan openen. Het pand is namelijk niet alleen gesloten, maar ook alle vergunningen van het café zijn ingetrokken.

Vergunning

 Als de zaak straks wil heropenen, moeten de vergunningen opnieuw aangevraagd moeten worden. Bij de procedures daarvoor hoort onderzoek door bureau Bibob, dat voor gemeentes ondernemers screent op mogelijk misbruik van vergunningen voor criminele activiteiten. De vraag is in hoeverre deze vondst daarbij dwars zit.

Rechtszaak

Café Munzur raakte eerder in opspraak in 2017. Het café werd genoemd in een grote strafzaak tegen de twee Turkse Tukkers Mustafa A. (52) en Edip D. (44) wegens een illegaal goknetwerk. Het café werd in die zaak benoemd als een van de locaties die gebruikt werden voor het illegaal wedden op uitslagen van voetbalwedstrijden. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer