Volledig scherm
De duimen van Sint gaan omhoog: hij heeft het naar zijn zin in Twello. © Foto Ronny te Wechel

Dorpsplein Twello vol voor Sint

Het dorpsplein in Twello stond zaterdag weer zwart van de mensen. Vaders, moeders, opa's en oma's maar vooral heel veel kleine kinderen wilden getuige zijn van de intocht van de kindervriend uit Spanje. 

Sinterklaas arriveerde ook dit jaar met de trein in Twello. Onder begeleiding van de plaatselijke muziekband maakte hij een rondje door het dorp om vervolgens het dorpsplein op te zoeken. Burgemeester Jos Penninx sprak ook nog enige welkomswoorden tot de Sint.

  1. Blooper Verhulst nekt Go Ahead Eagles tegen FC Twente

    Blooper Verhulst nekt Go Ahead Eagles tegen FC Twente

    Go Ahead Eagles is er niet in geslaagd om de titelrace in de Keuken Kampioen Divisie nog een heel klein beetje spannend te maken. De Deventer ploeg leek na een magere eerste helft en een sterk tweede bedrijf hard op weg naar een punt. Maar door een enorme ketser van doelman Hobie Verhulst verloor de thuisploeg zondagmiddag in de uitverkochte Adelaarshorst met 1-2 van FC Twente, dat daarmee een voorschot heeft genomen op het kampioenschap.
  2. GroenLinks wil wegwerp- voor statiegeldbekers vervangen in Deventer

    GroenLinks wil wegwerp- voor statiegeld­be­kers vervangen in Deventer

    GroenLinks Deventer vraagt het college van Deventer om statiegeldbekers in te voeren bij evenementen, om de grote berg plastic wegwerpbekers na afloop van feestjes terug te dringen. Binnenkort start het evenementenseizoen weer en weten talloze mensen onder andere de fijne concerten, gezellige foodevenementen en sportieve evenementen weer te vinden. Dit alles heeft echter wel een keerzijde: na het evenement blijft er vaak veel plasticafval achter op pleinen of velden met nare gevolgen voor dieren, natuur en milieu .

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer