Volledig scherm
Het terras aan de Keizerstraat na de aanrijding zondagochtend. © News United / Rens Hulman

Drie verdachten uit Deventer vast voor poging doodslag of zware mishandeling na terrasdrama

Drie mannen uit Deventer van 37, 38 en 42 jaar worden verdacht van poging tot doodslag of zware mishandeling nadat ze zondagochtend in een Audi Q7 inreden op een groepje mensen in de binnenstad van Deventer.

De bestuurder van de zwarte Audi Q7, type SUV, is de 37-jarige Roy van T. uit Deventer. Na een ruzie, waar de bestuurder van de auto volgens de politie vermoedelijk ook een aandeel in had, reed hij in een Audi Q7 in op een groepje mensen bij de terrassen van kebabzaak Ayf en restaurant De Keizer in Deventer. Waar deze ruzie precies over ging, is niet duidelijk. Van T. meldde zich later op die dag op Schiphol bij de Koninklijke Marechaussee.

Niet communiceren

Van T. wordt bijgestaan door advocaat Alwin Maarsingh van het Deventer advocatenkantoor Vlug Huisman Maarsingh Strafpleiters. Zijn collega Jan Vlug staat één van de medeverdachten in de zaak bij. Maarsingh zegt dat zijn cliënt in volledige beperking zit en hij daardoor niet met media mag communiceren. Vlug wil ook niets kwijt. ,,Ik zit nog midden tussen de verhoren”, zegt hij.

Camerabeelden spreken voor zich

De moeder van Roy van T. wil desgevraagd niet reageren op de aanhouding van zoon Roy. ,,Geen commentaar”, zegt ze, waarna ze indirect toch íets zegt. ,,Vraag de camerabeelden maar op. Die gaan overal rond en spreken voor zich. Meer zeg ik niet.”

De politie doet ook onderzoek naar die camerabeelden. ,,Door het publiek is al meerdere keren een video gestuurd van een vechtpartij die voor het incident plaatsvond bij een andere horecagelegenheid. Onderzocht wordt of er een verband is tussen die vechtpartij en het incident op het terras’’, zegt woordvoerder Simen Klok.

Bij het incident raakten vijf mensen gewond. Drie van hen liggen nog in het ziekenhuis.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer