De speeltuintjes aan de Zijpestraat en de Haringvlietstraat zouden bij mooi weer regelmatig bezet worden door drinkende arbeidsmigranten.
Volledig scherm
PREMIUM
De speeltuintjes aan de Zijpestraat en de Haringvlietstraat zouden bij mooi weer regelmatig bezet worden door drinkende arbeidsmigranten. © Paul Nolens

Drinkende en poepende arbeidsmigranten jagen deze wijk in Deventer angst aan: ‘Wil zo snel mogelijk weg’

In de Rivierenwijk in Deventer klagen buurtbewoners over overlast door arbeidsmigranten. De arbeiders zouden met te veel mensen in een klein flatje wonen, met overlast tot gevolg. Buurtbewoners klagen over geluidsoverlast en er zouden zelfs mensen hun behoefte doen in het openbare groen. ,,Dit kan zo niet langer’’, zegt PvdA-raadslid Caroline Leget.

14 reacties

 • Fredo Leewis

  4 maanden geleden
  Er zou eigenlijk -naast andere zaken- een plan van aanpak moeten komen voor arbeidsmigranten. Als een werkgever ze hier naartoe haalt, moet hij ook zorgen voor woonruimte tegen een normale huur. Dat zullen kamers zijn, zoals nu al het geval is, maar dan voor huren, die volgens een puntensysteem worden berekend, zoals dat voor alle kamers geldt. In alle gevallen geldt: Handhaving.
 • K. van Venen

  1 jaar geleden
  Over de Polen wil ik niet veel zeggen qua integreren doen die het wel aardig. Bulgaren en Roma's kunnen wel een cursusje gebruiken. Trouwens..de in Nederland geboren Turk/Marokkaan mogen ook op fatsoen en taal les.
 • D. Burger

  1 jaar geleden
  Laten ze de arbeitsimigranten op kosten van hun werkgever ook een integratietraject in gaan met een taalcursus minimaal Engels of Duits mooiste zal zijn Nederlands.Ze staan niet boven de andere immigranten buiten Europa die ze wel het verplichten.Ze komen ook uit een andere cultuur wat bij hun normaal is maar hier niet.Strakkere controle op de leefsituatie wat soms onmenselijk is Hoop kantoren zijn leeg maak daar studio's van 1pand voor hun de andere voor studenten.
 • K. van Venen

  1 jaar geleden
  En wat gaat er gebeuren met het pand aan het begin van de Rielerweg (rijschool). Wel gekocht maar zit nog niets in. Raar in deze dure tijd. Witwas praktijk zoals meer winkelpandjes in deze straat.
 • T. de Vries

  1 jaar geleden
  In de Voorstad-Oost neemt de overlast met de week toe! Sinds enkele maanden is de leefbaarheid in bijvoorbeeld de Rielerweg spectaculair achteruitgegaan. De Buurtverbetering Voorstad is druk bezig om de overlast kenbaar te maken bij de politiek en openbare orde instanties. Helaas ontbreekt het echt totaal aan urgentie bij de gemeente. Er moet ingegrepen worden op grote schaal en snel gehandeld worden. Dit gaat excelleren! Uitbuiting en de leefbaarheid zijn aan de orde van de dag!
 1. Deventer Borstelwinkel bestaat 125 jaar en is met vierde generatie aan het roer ‘back in business’
  PREMIUM
  5

  Deventer Borstelwin­kel bestaat 125 jaar en is met vierde generatie aan het roer ‘back in business’

  Ruim tien jaar geleden was het nog maar de vraag of één van de bijzonderste winkeltjes in de binnenstad het zou redden. To Nijbroek, eigenaresse van de Deventer Borstelwinkel ‘De Kuiperij’, overleed in 2011 op 81-jarige leeftijd en haar kinderen, Mirjam en Dolf, hadden een druk leven. Een winkel ernaast bestieren zou een hele puzzel worden, maar Mirjam besloot de winkel toch voort te zetten. Nu, dik tien jaar later, floreert de handel.
  Deventer

In samenwerking met indebuurt Deventer