De speeltuintjes aan de Zijpestraat en de Haringvlietstraat zouden bij mooi weer regelmatig bezet worden door drinkende arbeidsmigranten.
Volledig scherm
PREMIUM
De speeltuintjes aan de Zijpestraat en de Haringvlietstraat zouden bij mooi weer regelmatig bezet worden door drinkende arbeidsmigranten. © Paul Nolens

Drinkende en poepende arbeidsmigranten jagen deze wijk in Deventer angst aan: ‘Wil zo snel mogelijk weg’

In de Rivierenwijk in Deventer klagen buurtbewoners over overlast door arbeidsmigranten. De arbeiders zouden met te veel mensen in een klein flatje wonen, met overlast tot gevolg. Buurtbewoners klagen over geluidsoverlast en er zouden zelfs mensen hun behoefte doen in het openbare groen. ,,Dit kan zo niet langer’’, zegt PvdA-raadslid Caroline Leget.

13 reacties

 • Vermolen

  3 maanden geleden
  Over de Polen wil ik niet veel zeggen qua integreren doen die het wel aardig. Bulgaren en Roma's kunnen wel een cursusje gebruiken. Trouwens..de in Nederland geboren Turk/Marokkaan mogen ook op fatsoen en taal les.
 • D. Burger

  3 maanden geleden
  Laten ze de arbeitsimigranten op kosten van hun werkgever ook een integratietraject in gaan met een taalcursus minimaal Engels of Duits mooiste zal zijn Nederlands.Ze staan niet boven de andere immigranten buiten Europa die ze wel het verplichten.Ze komen ook uit een andere cultuur wat bij hun normaal is maar hier niet.Strakkere controle op de leefsituatie wat soms onmenselijk is Hoop kantoren zijn leeg maak daar studio's van 1pand voor hun de andere voor studenten.
 • Vermolen

  3 maanden geleden
  En wat gaat er gebeuren met het pand aan het begin van de Rielerweg (rijschool). Wel gekocht maar zit nog niets in. Raar in deze dure tijd. Witwas praktijk zoals meer winkelpandjes in deze straat.
 • T. de Vries

  3 maanden geleden
  In de Voorstad-Oost neemt de overlast met de week toe! Sinds enkele maanden is de leefbaarheid in bijvoorbeeld de Rielerweg spectaculair achteruitgegaan. De Buurtverbetering Voorstad is druk bezig om de overlast kenbaar te maken bij de politiek en openbare orde instanties. Helaas ontbreekt het echt totaal aan urgentie bij de gemeente. Er moet ingegrepen worden op grote schaal en snel gehandeld worden. Dit gaat excelleren! Uitbuiting en de leefbaarheid zijn aan de orde van de dag!
 • anya HENZEN

  3 maanden geleden
  Niet alleen de Rivierenwijk…elk weekend word mijn nachtrust verstoord door dronken arbeidsmigranten, lawaai, vuilnis, veel te veel mensen in kleine huizen en heel bijzondere normen en waarden… meer toezicht op kamerverhuur en controle op inschrijving op een adres zou al uitmaken…

Deventer