Je zou het niet zeggen, maar dit is dus een vijver, laat Harm Peter de Vries van Natuurmonumenten zien op landgoed Dorth.
Volledig scherm
PREMIUM
Je zou het niet zeggen, maar dit is dus een vijver, laat Harm Peter de Vries van Natuurmonumenten zien op landgoed Dorth. © Ronald Hissink

Droogte teistert landgoed Dorth: beuken leggen massaal het loodje, vijvers drogen op

De gevolgen van de droogte zijn groot op landgoed Dorth, op de grens van de gemeente Lochem en Deventer. Een kwart van de beuken is er zó slecht aan toe, dat ze het loodje gaan leggen, verwacht landgoedeigenaar Natuurmonumenten. Een meerjarenplan, met nieuwe bomen en andere maatregelen moeten Dorth een goede toekomst geven. ,,Bomen kappen levert altijd reacties op.”

2 reacties

  • M.C. Fels

    2 weken geleden
    VVV schrijft; vanaf 1960 trad verdroging op, Waterschap zorgde vervolgens voor water. Kan het waterschap niet meer doen? Water uit de beek het landgoed inpompen, de grondwaterstand verhogen? Voor mijn gevoel zijn de grondwaterstanden te laag vanwege de boerenbelangen; dat moet anders.
  • Pim Willemsen

    2 weken geleden
    Beuken en beukenhagen zijn vooral kwetsbaar de vele engerlingen die heel erg van hun wortels houden. Zij vreten de wortels op zodat de beuken(haag) het lootje legt.

In samenwerking met indebuurt Deventer