Droom voor Onno (28) komt uit met eigen spoorbaan op station Deventer: ‘Iedereen mag komen spelen’

MET VIDEOWat is een mooiere plek om je eigen houten spoorbaan mogen opbouwen, van zeker 100 meter lang, dan op een écht station? Voor Onno van Hooren (28), zijn leven lang gek van treinen, komt in de klassieke restauratie van station Deventer die droom uit. ,,Ik heb ook weleens in een museum gestaan, maar dit is veel mooier.”

3 reacties

 • Richard Wessels

  3 maanden geleden
  Prachtig als je je hobby op deze manier kan tentoonstellen. Heb zelf nog duizenden soldaatjes, tanks en voertuigen die ik als kind graag zou uitspreiden als een groot slagveld. Maar met mijn leeftijd ben ik al te stijf en niet meer lenig genoeg om op de grond gaan kruipen. Mijn knieen doen al zeer, ha ha ha.
 • Ilona Mollema

  3 maanden geleden
  Wat een ontzettend leuk initiatief Onno! Ik hoop dat er heel veel kinderen met jouw treinen komen spelen. Je hebt een prachtig spoortraject neergelegd!
 • Andy Van Werven

  3 maanden geleden
  Leuke hobby
 1. Bert van Marwijk was het grote talent van Deventer: ‘Door mij vertrok Johan Derksen bij Go Ahead’
  PREMIUM
  interview
  2

  Bert van Marwijk was het grote talent van Deventer: ‘Door mij vertrok Johan Derksen bij Go Ahead’

  Een natuurtalent wordt hij in Deventer genoemd. Vergeleken met Johan Cruijff. Het is dan ook niet echt een verrassing dat Bert van Marwijk al op vroege leeftijd debuteert bij Go Ahead. Hoe goed en talentvol ook, de linksbuiten uit De Worp haalt niet alles uit zijn carrière. Voor het eerst vertelt hij waarom. Een gesprek over pijn, tegenslag en waarom hij nooit trainer is geworden van de voetbalclub die zondag het seizoen begint tegen AZ.
 2. De IJsselkade staat vol, de Brink is akelig leeg: zelfs dan is Deventer Boekenmarkt de grootste van Europa
  PREMIUM
  met video
  3

  De IJsselkade staat vol, de Brink is akelig leeg: zelfs dan is Deventer Boeken­markt de grootste van Europa

  De Deventer Boekenmarkt is na twee jaar afwezigheid weer terug. Alhoewel er minder kramen zijn, is de markt nog steeds de grootste van Europa. Wel is er een groot contrast tussen de drukte bij de kramen aan de IJsselkade en de leegte op de Brink. Bij laatstgenoemde kunnen bezoekers dit jaar luisteren naar verhalen via een koptelefoon. ,,Een leuk idee, als mensen het zouden weten.’’

Deventer