Een voorbeeld van een drugslab.
Volledig scherm
Een voorbeeld van een drugslab. © Politie.nl

Drugsschuur in Voorst gaat tijdelijk op slot

De schuur bij een woonboerderij aan de Gravenstraat in Voorst waarin afgelopen januari een professioneel drugslab werd aangetroffen, wordt binnenkort drie maanden lang verzegeld. De eigenaar mag de schuur - op een klein gedeelte na - zolang niet gebruiken.

Burgemeester Jos Penninx heeft de eigenaar deze zogeheten last onder bestuursdwang opgelegd na lezing van de rapportage van de politie. Als de eigenaar zich nogmaals met drugs inlaat, moet hij de gemeente een forse dwangsom betalen. Het exacte bedrag is nog niet vastgesteld.

Ontsnapt

Na de ontdekking van het amfetaminelab werden naast de 50-jarige bewoner van de woonboerderij drie Deventenaren gearresteerd. De bewoner, met Deventer roots, was eind 2015 en begin 2017 aangehouden voor hennepteelt. Hij ontsnapte aan een dwangsom van 90.000 euro doordat de gemeente de toenmalige last onder dwangsom expliciet aan hennep had opgehangen. Harddrugs vielen daar buiten. 

In de nieuwe last onder dwangsom die de bewoner later dit jaar krijgt, komt te staan dat elke volgende drugsgerelateerde handeling hem geld gaat kosten.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer