Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaar Gert Jan Jansen van Hof van Twello maakte na de brand deze foto. © Gert Jan Jansen

Druiven zijn zuur bij Hof van Twello: 'Wijnoogst in vlammen op'

videoEen grote brand heeft vanmorgen de veldschuur van Hof van Twello in de as gelegd. Volgens eigenaar Gert Jan Jansen van de bezoekboerderij aan de Rijksstraatweg is de schade groot. „De schuur mag als verloren worden beschouwd. Extra vervelend is dat er zo'n duizend kilo aan druiven lag opgeslagen. Die zijn we dus óók kwijt."

De brand werd iets voor zeven uur gemeld. Jansen, die dicht bij de boerderij woont, werd wakker gebeld omdat het inbraakalarm afging. „De brandweer was al aan het blussen toen ik aankwam. Extra zuur is dat we in de schuur net al onze druiven hadden neergezet, om deze vanmiddag te gaan persen. Het was zo'n duizend kilo, goed voor 750 flessen wijn. Van onze eigen wijngaard. Het is allemaal verloren gegaan, en dat in zo'n goed wijnjaar. Zonde."

  1. Vriendendiensten Deventer genomineerd voor Appeltje van Oranje voor maatjesproject

    Vrienden­dien­sten Deventer genomi­neerd voor Appeltje van Oranje voor maatjespro­ject

    Vriendendiensten Deventer is samen met elf andere landelijke projecten genomineerd voor de Appeltjes van Oranje. Dat is vandaag bekendgemaakt. Deze prijzen worden jaarlijks uitgereikt door het Oranje Fonds aan sociale projecten die een groot verschil maken voor mensen in onze samenleving. Drie van deze genomineerden ontvangen op 26 mei een Appeltje van Oranje op Paleis Noordeinde, uit handen van Koningin Máxima.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer