Volledig scherm
Roto Smeets Deventer is failliet © FOTO HISSINK

Drukkerij Roto Smeets - die van Donald Duck en Libelle - uit Deventer is nu officieel failliet

De rechtbank in Amsterdam heeft het faillissement uitgesproken van drukkerij Roto Smeets in Deventer.

Eerder deze maand was al surseance aangevraagd omdat het bedrijf, waar onder meer tijdschriften als Donald Duck en Libelle gedrukt worden, in zwaar weer was beland. 

Roto Smeets is een van de grootste drukkerijen van Nederland, onderdeel van de Britse Circle Media Group (CMG). Roto heeft behalve in Deventer (totaal 400 man) ook drukkerijen in Weert (ruim 100 man) en Doetinchem (280 man). 

Voor alle drie is dinsdag faillissement aangevraagd door het moederbedrijf van Roto Smeets, de Circle Media Group.

 1. Gijs Esders gaat door waar zijn sportvrienden afhaakten

  Gijs Esders gaat door waar zijn sportvrien­den afhaakten

  Terwijl hij zijn springoefeningen doet in Valkenburg, kijken zijn vrienden van een afstandje toe. Zonder inspanning, zonder zweetdruppels, af en toen een slok van hun bier nemend. Gijs Esders (27) zakt nog een keer diep door zijn knieën, buigt zijn lichaam voorover en komt dan met die enorme krachtsinspanning. Omdat het op het programma staat. Maar de schaatser uit Deventer is alleen aan het trainen tijdens dit weekje weg in Zuid-Limburg. Omdat hij van de vriendengroep nog de enige is die zijn sportieve droom najaagt. En dat doet toch een beetje pijn.
 2. Feesten bij Deventer Buitensociëteit mag op voorwaarde van extra maatregelen
  PREMIUM

  Feesten bij Deventer Buitenso­cië­teit mag op voorwaarde van extra maatrege­len

  De Deventer Buitensociëteit in Steenenkamer krijgt een omgevingsvergunning zodat zij de feestactiviteiten kan blijven voortzetten. Het Voorster college heeft het verzoek van buurtbewoners om handhavend op te treden tegen de Buitensociëteit wegens geluidsoverlast en illegale activiteiten afgewezen. Het college eist wel dat het bedrijf van wethouder/ondernemer Arjen Lagerweij maatregelen treft om de overlast te minimaliseren.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer