Volledig scherm
PREMIUM
Foto archief. Het complex van Roto Smeets in Deventer. Daarvoor moet nu een koper komen. © FOTO HISSINK

Drukkerij Roto Smeets in Deventer is niet meer. Hoe nu verder?

VideoAan een historie van meer dan 85 jaar diepdruk in Deventer kwam dinsdag een einde. Drukkerij Roto Smeets maakt geen doorstart. 370 werknemers op straat. Hoe moet het nu verder met hen? Tot dinsdag was er nog hoop, blijkt uit de woorden van de curator. 

Er zou toch misschien een doorstart komen? 

Ja. Althans: daar was reële hoop op, bracht FNV-bestuurder Bernard van Iren vorige week naar buiten. Curator Coen Houtman bevestigt nu dat er inderdaad onderhandelingen liepen. Bij faillissementen komt zo'n doorstart er bovendien vaker wel dan niet. En toch is het niet gelukt, zegt Houtman. Over het waarom doet hij geen uitspraken. ,,Over onderhandelingen doe ik nooit mededelingen.” Dinsdag werd Houtman duidelijk dat de onderhandelingen niet tot een doorstart zouden leiden. ,,Enkele uren later heb ik het personeel ingelicht. Het was geen goed nieuws, maar wel het nieuws.”

  1. Nieuwe naam gezamenlijk orkest Overijssel en Gelderland kost 73.000 euro: ‘Ongehoord’
    PREMIUM

    Nieuwe naam gezamen­lijk orkest Overijssel en Gelderland kost 73.000 euro: ‘Ongehoord’

    Er was een flink geldbedrag nodig om tot een nieuwe naam te komen voor het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten. Die twee gingen in september dit jaar samen verder onder de naam ‘Phion, orkest van Gelderland & Overijssel’. Hoeveel deze naamswijziging had gekost, werd niet naar buiten gebracht. Maar na vragen van de PVV-fractie aan het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel is er nu toch duidelijkheid. Het prijskaartje: 73.000 euro.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer