Volledig scherm
PREMIUM
Foto archief. Het complex van Roto Smeets in Deventer. Daarvoor moet nu een koper komen. © FOTO HISSINK

Drukkerij Roto Smeets in Deventer is niet meer. Hoe nu verder?

VideoAan een historie van meer dan 85 jaar diepdruk in Deventer kwam dinsdag een einde. Drukkerij Roto Smeets maakt geen doorstart. 370 werknemers op straat. Hoe moet het nu verder met hen? Tot dinsdag was er nog hoop, blijkt uit de woorden van de curator. 

Er zou toch misschien een doorstart komen? 

Ja. Althans: daar was reële hoop op, bracht FNV-bestuurder Bernard van Iren vorige week naar buiten. Curator Coen Houtman bevestigt nu dat er inderdaad onderhandelingen liepen. Bij faillissementen komt zo'n doorstart er bovendien vaker wel dan niet. En toch is het niet gelukt, zegt Houtman. Over het waarom doet hij geen uitspraken. ,,Over onderhandelingen doe ik nooit mededelingen.” Dinsdag werd Houtman duidelijk dat de onderhandelingen niet tot een doorstart zouden leiden. ,,Enkele uren later heb ik het personeel ingelicht. Het was geen goed nieuws, maar wel het nieuws.”

  1. Gemist? Verborgen gezin ontdekt in boerderij in Ruinerwold, opnieuw boerenprotesten en Apeldoorn doet vuurwerk in de ban

    Gemist? Verborgen gezin ontdekt in boerderij in Ruinerwold, opnieuw boerenpro­tes­ten en Apeldoorn doet vuurwerk in de ban

    Het nieuws was bijna niet bij te houden deze week, met name de ontwikkelingen rond de ontdekking van een gezin in een boerderij in het Drentse Ruinerwold volgden elkaar in duizelingwekkend tempo op. Maar ook de boeren trokken er deze week massaal op uit om opnieuw te protesteren tegen het stikstofbeleid, zowel in de regio als in het westen van het land. In Emst werden veertien schapen gedood door een wolf.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer