Foto archief. Het complex van Roto Smeets in Deventer. Daarvoor moet nu een koper komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto archief. Het complex van Roto Smeets in Deventer. Daarvoor moet nu een koper komen. © FOTO HISSINK

Drukkerij Roto Smeets in Deventer is niet meer. Hoe nu verder?

VideoAan een historie van meer dan 85 jaar diepdruk in Deventer kwam dinsdag een einde. Drukkerij Roto Smeets maakt geen doorstart. 370 werknemers op straat. Hoe moet het nu verder met hen? Tot dinsdag was er nog hoop, blijkt uit de woorden van de curator. 

Er zou toch misschien een doorstart komen? 

Ja. Althans: daar was reële hoop op, bracht FNV-bestuurder Bernard van Iren vorige week naar buiten. Curator Coen Houtman bevestigt nu dat er inderdaad onderhandelingen liepen. Bij faillissementen komt zo'n doorstart er bovendien vaker wel dan niet. En toch is het niet gelukt, zegt Houtman. Over het waarom doet hij geen uitspraken. ,,Over onderhandelingen doe ik nooit mededelingen.” Dinsdag werd Houtman duidelijk dat de onderhandelingen niet tot een doorstart zouden leiden. ,,Enkele uren later heb ik het personeel ingelicht. Het was geen goed nieuws, maar wel het nieuws.”

  1. Deventer Ziekenhuis loopt tegen coronagrenzen aan: afspraken voor overplaatsing naar Duitsland
    PREMIUM
    video

    Deventer Ziekenhuis loopt tegen coronagren­zen aan: afspraken voor overplaat­sing naar Duitsland

    De opname van corona-patiënten op de intensive care loopt in Deventer tegen haar grenzen aan. Waar nu weer even wat lucht is met 15 bezette bedden op de ic, was het afgelopen weekeinde spannend toen 18 bedden door corona-patiënten bezet werden. Een negentiende coronazieke moest overgebracht worden naar Utrecht. ,,We hebben binnen de regio nu geregeld dat mensen naar Duitse ziekenhuizen overgebracht kunnen worden”, zegt ziekenhuisbestuurder Eric Kroon.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer