Beeld van de zaterdagmarkt in Deventer, vanmiddag rond 14.30
Volledig scherm
Beeld van de zaterdagmarkt in Deventer, vanmiddag rond 14.30 © De Stentor

Drukte op zaterdagmarkt in Deventer, gemeente riep op: kom niet meer

Het mooie weer zorgde vanmiddag voor drukte op de Deventer markt. Vooral bij de eetkramen op de Deventer markt was het druk en dat zorgde in sommige gevallen voor samendrommende mensen. Toezichthouders van de gemeente Deventer riepen daarom vanmiddag rond het middaguur op niet meer naar de markt te komen. 

Inmiddels kunnen mensen volgens gemeentelijk woordvoerder Maarten-Jan Stuurman weer naar de markt komen, maar uiteraard niet ‘en masse’. Volgens hem blijven toezichthouders van de gemeente er op toe zien dat het niet te druk wordt op de markt en mensen voldoende afstand houden. 

De markt is vanwege de uitbraak van het coronavirus al heel anders opgezet als normaal. Zo is er meer ruimte tussen de kramen en hoeven mensen in principe niet vlakbij elkaar te staan. Volgens getuigen gebeurde dat toch; zonder daarbij altijd de anderhalve meter afstand in acht te nemen. Blijkbaar is het puzzelen, want volgens de gemeentelijke woordvoerder wordt de markt volgende week opnieuw ‘iets anders ingericht'. 

Toezichthouders riepen op niet meer naar de markt te komen.
Volledig scherm
Toezichthouders riepen op niet meer naar de markt te komen. © Facebook

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer