Dubbele autobrand in Deventer: teller nu op zeven in één maand

videoDeventer is afgelopen nacht opgeschrikt door een dubbele autobrand. In de wijk Knutteldorp werden twee auto's door brand verwoest. Het zijn autobrand nummer zes en zeven in Deventer in ongeveer een maand tijd.

Het vuur woedde dit keer aan de Grootburgerstraat, rond middernacht. Twee auto's, een Volkswagen en een Renault, werden door de vlammen grotendeels verwoest. De auto's stonden naast elkaar op een parkeerplaats.

Buurtbewoners meldden de brand, maar voor de toegesnelde hulpdiensten was er weinig meer te redden. Beide auto's zijn onbruikbaar.

Net als bij eerdere autobranden in Deventer, wordt ook nu vermoed dat er opzet in het spel is. De politie heeft de locatie afgezet met lint en zal bij daglicht nader onderzoek doen. 

Volledig scherm
Een dubbele autobrand in Deventer verwoestte een Volkswagen en een Renault © News United / Jasper Hutten

Verdachte

Met deze dubbele autobrand komt het totaal in een maand tijd op acht branden in de stad; zes auto's, een camper en een rij containers. De meeste van deze branden vonden plaats in de wijk Zandweerd. Begin oktober werd nog de 33-jarige Passy opgepakt als verdachte voor meerdere branden, maar hij werd al snel weer vrijgelaten. Tegenover de Stentor deed hij zijn verhaal.

In onderstaande kaart een overzicht van de recente branden in Deventer. Klik op de rode bolletjes voor meer informatie over de betreffende brand:

  1. Het boekje van Jeannette dat antwoord biedt op vragen na de dood
    PREMIUM

    Het boekje van Jeannette dat antwoord biedt op vragen na de dood

    Meerdere keren vroeg ze zichzelf als alleenstaande af: wat als iets met mij gebeurt, weet iemand dan wat moet gebeuren en wat mijn wensen zijn? Ook in haar werk als gemeenteambtenaar liep ze tegen dezelfde vragen aan, maar dan van nabestaanden van overledenen. Die hadden geen idee wat ze moesten regelen. Wat als dat nou allemaal in een boekje zou staan? Een boekje dat je zelf kan invullen. Jeannette Wullink (54) uit Deventer heeft dat boekje nu gemaakt.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer