Volledig scherm
De Mercedes van de Duitser ramde de pijlwagen © Rens Hulman

Duitse auto rijdt in op werkzaamheden A1: snelweg afgesloten, bestuurder gevlucht

De bestuurder van een auto met Duits kenteken is vannacht vol op een pijlwagen gereden die de afgesloten rijstrook op de A1 bij Deventer markeerde. De bestuurder, een man, probeerde vlak voor de afzetting nog een andere auto met Nederlands kenteken in te halen, maar redde niet niet en ramde vervolgens de pijlwagen. 

De ingehaalde auto raakte hierbij licht beschadigd. De bestuurder van deze auto verklaarde dat de Duitser ongedeerd was en voorstelde om de schade onderling te regelen. 

Verdwenen

Maar voordat er ook maar iets geregeld was, was de Duitser al verdwenen. Hoe hij het voor elkaar heeft gekregen is een raadsel maar op een onbewaakt moment sloeg hij op de vlucht en verdween. De politie heeft in de directe omgeving gezocht naar de Duitser. Maar van de man ontbreekt ieder spoor. 

Volledig scherm
Na de klap schoot de Duitse Mercedes van de weg af en belandde onderaan het talud. © Rens Hulman

Ravage 

Vanwege de ravage moest de snelweg tussen Deventer en Bathmen worden afgesloten. Er was een nieuwe afzetting nodig om de werkzaamheden te beveiligen en zowel de auto als de pijlwagen moesten worden afgesleept. Tientallen automobilisten en vrachtwagenchauffeurs stonden hierdoor ingesloten en konden pas nadat alles was afgehandeld weer doorrijden.

 1. Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaanse wagen
  PREMIUM
  VIDEO

  Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaan­se wagen

  Amerikaanse auto's zijn z'n lust en zijn leven. Hij bezat ze, sleutelde eraan. Tot Roy van den Bosch (47) uit Twello vijf jaar geleden wordt getroffen door een hersenbloeding. Het is direct foute boel volgens de artsen. Ouders Jose en Eddie krijgen te horen dat hij nog wellicht drie maanden te leven heeft. Vijf jaar later en vele hersenbloedingen en TIA's verder is Roy er nog steeds. Deze zondag komt een ultieme wens voor hem uit: nog één ritje in een Amerikaanse wagen.
 2. Pingpongen in Deventer skatebaanpark doorslaand succes en krijgt vervolg
  PREMIUM
  VIDEO

  Pingpongen in Deventer skatebaan­park doorslaand succes en krijgt vervolg

  Een ludiek initiatief zorgde zaterdagavond voor spektakel en een bijzonder tafeltennissfeertje. Voor de gelegenheid was het indoorskatepark van Burnside in Deventer het decor van een ‘pingpong championship’. Tafeltennistafels stonden zelfs in de half-pipes. Een dj zorgde voor dampende muziek, lichteffecten, een rookblazer en publiek, dat met een biertje in de hand enthousiast om de tafels hing, zorgden voor een niet-alledaagse tafeltennis-entourage.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer